Čokoládový dezert
Čokoládový dezert

Čokoládový kameň s likérovou plnkou

Jaromír Štefanovič
reštaurácia Zorno v Lozorne, 18. decembra 2019
Čokoládový kameň s likérovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

500 g
10 g
250 g
300 g
5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu so smotanou na šľahanie. Potom pridáme želatínu, ktorú sme vopred v studenej vode nechali napučať. Všetko spolu dobre a zľahka premiešame.

  2. 2

    Čokoládovým krémom naplníme silikónové formy v tvare kameňov (len do polovice) a dáme na 10 minút stuhnúť do chladničky. Potom do foriem pridáme vaječný likér, doplníme ďalšou vrstvou čokoládového krému a vložíme do mrazničky stuhnúť.

  3. 3

    Stuhnuté vyberieme z foriem a oblejeme pripravenou polevou, do ktorej sme naniesli pomocou nožíka krúživými pohybmi prírodné farbivo.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: