Čokoládový kameň s likérovou plnkou
Jaromír Štefanovič
reštaurácia Zorno v Lozorne, 18. decembra 2019
reštaurácia Zorno v Lozorne, 18. decembra 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
500 g |
|
10 g |
|
250 g |
|
300 g |
|
|
|
5 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu spolu so smotanou na šľahanie. Potom pridáme želatínu, ktorú sme vopred v studenej vode nechali napučať. Všetko spolu dobre a zľahka premiešame.
- 2
Čokoládovým krémom naplníme silikónové formy v tvare kameňov (len do polovice) a dáme na 10 minút stuhnúť do chladničky. Potom do foriem pridáme vaječný likér, doplníme ďalšou vrstvou čokoládového krému a vložíme do mrazničky stuhnúť.
- 3
Stuhnuté vyberieme z foriem a oblejeme pripravenou polevou, do ktorej sme naniesli pomocou nožíka krúživými pohybmi prírodné farbivo.
Tiež Čokoládový dezert:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 3 komentáre