Mrkvovo-pomarančový krém so zázvorom
			   Ján Lazarák
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 6. januára 2020
		   
		   šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 6. januára 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na oleji speníme posekanú cibuľu, pridáme pokrájanú očistenú mrkvu, zemiaky a šťavu a nastrúhanú kôru z pomaranča. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný zázvor a med. Varíme domäkka.
- 2
 Potom všetko rozmixujeme, polievku prepasírujeme, pridáme smotanu a podľa potreby zahustíme Solamylom.
- 3
 Nakoniec polievku dochutíme ešte podľa potreby soľou, korením a cukrom.
Tiež mrkvová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu