Mrkvovo-pomarančový krém so zázvorom
Ján Lazarák
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 6. januára 2020
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 6. januára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na oleji speníme posekanú cibuľu, pridáme pokrájanú očistenú mrkvu, zemiaky a šťavu a nastrúhanú kôru z pomaranča. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný zázvor a med. Varíme domäkka.
- 2
Potom všetko rozmixujeme, polievku prepasírujeme, pridáme smotanu a podľa potreby zahustíme Solamylom.
- 3
Nakoniec polievku dochutíme ešte podľa potreby soľou, korením a cukrom.
Tiež mrkvová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu