Tekvicové rizoto s bryndzou a granátovým jablkom
Marcel Osťo Osztas
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Positive v Bratislave, 14. januára 2020
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Positive v Bratislave, 14. januára 2020
Foto: Reštaurácia Positive
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Tekvicu očistíme od šupy aj semienok, pokrájame na kocky a vysypeme na plech. Spolu s nasekaným cesnakom a bylinkami pokvapkanými olejom pečieme 20–30 minút pri 180 °C. Upečenú a mierne vychladnutú tekvicu rozmixujeme na pyré.
- 2
Cibuľu očistíme, nakrájame a orestujeme na oleji. Pridáme cesnak, ryžu, zalejeme vínom a vodou. Uvaríme domäkka.
- 3
Do uvarenej ryže vmiešame tekvicové pyré. Rizoto dochutíme maslom a strúhaným parmezánom. Na tanieri dozdobíme kúskami bryndze a zrniečkami granátového jablka.
Tiež tekvicové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu