Pečená hovädzia roštenka
Pečená hovädzia roštenka

Šalát s roštenkou a pečenou tekvicou

Marcel Osťo Osztas
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Positive v Bratislave, 13. januára 2020
Šalát s roštenkou a pečenou tekvicou
Foto: Reštaurácia Positive
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 ks (na pečenie)
 (šalátový dresing)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädziu roštenku očistíme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a v rúre upečieme doružova. Po úplnom vychladnutí ju nakrájame natenko.

  2. 2

    Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame, posypeme bylinkami pokvapkáme olejom a v rúre upečieme.

  3. 3

    Pancettu nakrájame a orestujeme. Tekvicové jadierka nasucho opražíme. Šalát umyjeme, rozdelíme na listy a rozložíme ich na taniere. Na šalát nakvapkáme vinaigrette a necháme chvíľu postáť. Pridáme sušené rajčiny, pancettu, tekvicové semienka a navrch poukladáme plátky roštenky.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Kde najdem restauraciu Positive? Rada pridem ochutnat tuto specialitku.