Šalát s roštenkou a pečenou tekvicou
Marcel Osťo Osztas
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Positive v Bratislave, 13. januára 2020
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Positive v Bratislave, 13. januára 2020
Foto: Reštaurácia Positive
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Hovädziu roštenku očistíme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a v rúre upečieme doružova. Po úplnom vychladnutí ju nakrájame natenko.
- 2
Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame, posypeme bylinkami pokvapkáme olejom a v rúre upečieme.
- 3
Pancettu nakrájame a orestujeme. Tekvicové jadierka nasucho opražíme. Šalát umyjeme, rozdelíme na listy a rozložíme ich na taniere. Na šalát nakvapkáme vinaigrette a necháme chvíľu postáť. Pridáme sušené rajčiny, pancettu, tekvicové semienka a navrch poukladáme plátky roštenky.
Tiež hovädzia roštenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu