Mrkvovo-tekvicový cheesecake s batatmi
Ján Lazarák
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 7. januára 2020
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 7. januára 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
porcií
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Plnka: | |
| 230 g |
|
| 230 g |
|
| 150 g |
|
| 90 g |
|
| 4 g |
|
| 500 ml |
|
| 160 ml |
|
| 200 g |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| 1 PL |
|
| Korpus: | |
| 250 g |
|
| 70 g |
|
| Na zdobenie: | |
| 250 g |
|
| 70 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Maslové sušienky vymixujeme s maslom a hmotou vystelieme spodok formy na pečenie s priemerom 24 cm. Necháme v chladničke stuhnúť.
- 2
Plnka: Mrkvu, tekvicu, bataty, zázvor, hnedý cukor, vodu a pomarančový džús dáme do hrnca a varíme všetko 30 – 40 minút, až kým sa tekutina úplne neodparí. Necháme vychladiť.
- 3
Vychladenú zmes rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu, vajíčko, žĺtky, škoricu, muškátový orech, hladkú múku a znova vymixujeme na hladkú hmotu.
- 4
Plnku nalejeme na stuhnutý sušienkový korpus. Pečieme pri 170 °C 40 minút. Dekorujeme kyslou smotanou zmiešanou s medom.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








oko sa pasie..
aj jazyk by..??