Tekvicový cheesecake
Tekvicový cheesecake

Mrkvovo-tekvicový cheesecake s batatmi

Ján Lazarák
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 7. januára 2020
Mrkvovo-tekvicový cheesecake s batatmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Plnka:
230 g
230 g
150 g
90 g
4 g
500 ml
160 ml
200 g
1 ks
2 ks
1 PL
Korpus:
250 g
70 g
Na zdobenie:
250 g
70 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Maslové sušienky vymixujeme s maslom a hmotou vystelieme spodok formy na pečenie s priemerom 24 cm. Necháme v chladničke stuhnúť.

  2. 2

    Plnka: Mrkvu, tekvicu, bataty, zázvor, hnedý cukor, vodu a pomarančový džús dáme do hrnca a varíme všetko 30 – 40 minút, až kým sa tekutina úplne neodparí. Necháme vychladiť.

  3. 3

    Vychladenú zmes rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu, vajíčko, žĺtky, škoricu, muškátový orech, hladkú múku a znova vymixujeme na hladkú hmotu.

  4. 4

    Plnku nalejeme na stuhnutý sušienkový korpus. Pečieme pri 170 °C 40 minút. Dekorujeme kyslou smotanou zmiešanou s medom.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Jesenné, Zimné, Pečené

Diskusia k receptu


Jeden komentár
..je to krásne
oko sa pasie..
aj jazyk by..??