Mrkvovo-tekvicový cheesecake s batatmi
Ján Lazarák
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 7. januára 2020
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 7. januára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
porcií
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Plnka: | |
230 g |
|
230 g |
|
150 g |
|
90 g |
|
4 g |
|
500 ml |
|
160 ml |
|
200 g |
|
|
|
1 ks |
|
2 ks |
|
|
|
1 PL |
|
Korpus: | |
250 g |
|
70 g |
|
Na zdobenie: | |
250 g |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Maslové sušienky vymixujeme s maslom a hmotou vystelieme spodok formy na pečenie s priemerom 24 cm. Necháme v chladničke stuhnúť.
- 2
Plnka: Mrkvu, tekvicu, bataty, zázvor, hnedý cukor, vodu a pomarančový džús dáme do hrnca a varíme všetko 30 – 40 minút, až kým sa tekutina úplne neodparí. Necháme vychladiť.
- 3
Vychladenú zmes rozmixujeme, pridáme kyslú smotanu, vajíčko, žĺtky, škoricu, muškátový orech, hladkú múku a znova vymixujeme na hladkú hmotu.
- 4
Plnku nalejeme na stuhnutý sušienkový korpus. Pečieme pri 170 °C 40 minút. Dekorujeme kyslou smotanou zmiešanou s medom.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
oko sa pasie..
aj jazyk by..??