Mandľová vianočka s lieskovcovo-čokoládovým krémom fotorecept
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Vianočky: | |
1 kg |
|
1 kg |
|
50 g |
|
150 g |
|
2 kocky |
|
1 l |
|
250 g |
|
200 g (na posypanie) |
|
2 ks (na potieranie) |
|
Krém: | |
200 g |
|
560 g |
|
50 ml |
|
100 g |
|
200 g |
|
50 g |
|
150 ml |
|
trocha |
|
Postup
-
1
Z droždia, trochy mlieka a cukru spravíme kvások, ktorý potom prilejeme k ostatným surovinám a vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
- 2
Z vykysnutého cesta spravíme dlhé valce...
- 3
...a postupne z nich vytvarujeme prepletaním vianočky, ktoré potrieme žĺtkami, posypeme mandľovými lupienkami a necháme znova nakysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 20 minút dozlata.
- 4
Čokoládu necháme roztopiť vo vodnom kúpeli, pridáme olej, rozmixované lieskovce, cukor a odstavíme. Potom pridáme všetky ostatné suroviny, dobre vymiešame na jemný krém a dáme stuhnúť do chladničky.
- 2
Recept dobry, akurat by som si upravila mnozstvo surovin, 2 kg muky je aj na 4 vianocky
Ďakujem pekne za upozornenie, @martamm.