Kapustové krokety s fialovými zemiakmi fotorecept
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 10. januára 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| 500 g |
|
| 100 g |
|
| 150 ml |
|
| 20-30 g |
|
| 160 g (huby) |
|
| 50 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Krokety: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 50 ml |
|
| 40 g |
|
| 30 g |
|
| 35 ml |
|
| 5 g |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 3 ks |
|
| 120 g nasekané |
|
|
|
|
|
|
|
| Konfitovaný cesnak: | |
| 12 strúčikov |
|
| 150 ml |
|
| 3 g |
|
| 3 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý hrášok, smotanu, okoreníme bielym korením a zahustíme Solamylom.
-
2
Krokety: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú červenú kapustu, podlejeme vínom, pridáme brusnice, cukor, soľ a korenie. Podľa potreby podlejeme vodou a varíme, kým kapusta nezmäkne a tekutina sa úplne neodparí. Uvarenú kapustu rozmixujeme na hladkú hmotu a dáme vychladiť. V druhom hrnci uvaríme v osolenej vode fialové zemiaky domäkka. Hotové scedíme, vymixujeme a necháme vychladiť. Obidve vychladené hmoty zmiešame, potom pridáme vajíčka, múku a podľa potreby osolíme a okoreníme.
-
3
Z hmoty tvarujeme krokety, ktoré namáčame do vymiešaných bielkov s posekanými pistáciami. Krokety opečieme zľahka pri nízkej teplote na oleji, aby sa nespálili a dopekáme v rúre pri 145 °C asi 10 minút.
- 4
Kuriatka orestujeme na panvici s olivovým olejom, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme nakrájaný tymian.
- 5
Konfitovaný cesnak: Cesnak zalejeme olivovým olejom, pridáme tymian, rozmarín a korenie. Všetko potom konfitujeme pri 60 °C domäkka.
Tiež krokety:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 4








Diskusia k receptu