Kapustové krokety s fialovými zemiakmi fotorecept
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 10. januára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
500 g |
|
100 g |
|
150 ml |
|
20-30 g |
|
160 g (huby) |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krokety: | |
200 g |
|
200 g |
|
50 ml |
|
40 g |
|
30 g |
|
35 ml |
|
5 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
3 ks |
|
120 g nasekané |
|
|
|
|
|
Konfitovaný cesnak: | |
12 strúčikov |
|
150 ml |
|
3 g |
|
3 g |
|
|
Postup
-
1
Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný mladý hrášok, smotanu, okoreníme bielym korením a zahustíme Solamylom.
-
2
Krokety: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú červenú kapustu, podlejeme vínom, pridáme brusnice, cukor, soľ a korenie. Podľa potreby podlejeme vodou a varíme, kým kapusta nezmäkne a tekutina sa úplne neodparí. Uvarenú kapustu rozmixujeme na hladkú hmotu a dáme vychladiť. V druhom hrnci uvaríme v osolenej vode fialové zemiaky domäkka. Hotové scedíme, vymixujeme a necháme vychladiť. Obidve vychladené hmoty zmiešame, potom pridáme vajíčka, múku a podľa potreby osolíme a okoreníme.
-
3
Z hmoty tvarujeme krokety, ktoré namáčame do vymiešaných bielkov s posekanými pistáciami. Krokety opečieme zľahka pri nízkej teplote na oleji, aby sa nespálili a dopekáme v rúre pri 145 °C asi 10 minút.
- 4
Kuriatka orestujeme na panvici s olivovým olejom, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme nakrájaný tymian.
- 5
Konfitovaný cesnak: Cesnak zalejeme olivovým olejom, pridáme tymian, rozmarín a korenie. Všetko potom konfitujeme pri 60 °C domäkka.
Tiež krokety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu