Zeleninová štrúdľa
Zeleninová štrúdľa

Zeleninová štrúdľa so syrom

Marek Karaka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 30. decembra 2019
Zeleninová štrúdľa so syrom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
35 minút
na 170 °C

Suroviny

1 bal.
2 ks
2 ks
1 ks väčšia
50 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Cviklu uvaríme, spolu s mrkvou a petržlenom očistíme a všetko nastrúhame na hrubom strúhadle. Zeleninu zmiešame s jedným vajíčkom, dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Lístkové cesto vyvaľkáme natenko alebo kúpime už vyvaľkané. Dáme naň pripravenú zmes, posypeme syrom a zvinieme do štrúdle.

  3. 3

    Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 35 minút. Po vychladnutí nakrájame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia