Zeleninová štrúdľa so syrom
Marek Karaka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 30. decembra 2019
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 30. decembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Cviklu uvaríme, spolu s mrkvou a petržlenom očistíme a všetko nastrúhame na hrubom strúhadle. Zeleninu zmiešame s jedným vajíčkom, dochutíme soľou a korením.
- 2
Lístkové cesto vyvaľkáme natenko alebo kúpime už vyvaľkané. Dáme naň pripravenú zmes, posypeme syrom a zvinieme do štrúdle.
- 3
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 35 minút. Po vychladnutí nakrájame.
Tiež zeleninová štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu