Hovädzí jazyk na hriankach
Marek Karaka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 29. decembra 2019
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 29. decembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jazyk narežeme po dĺžke, dáme do hrnca, pridáme soľ, korenie, bobkový list, podlejeme vodou a varíme domäkka. Po uvarení jazyk stiahneme z kože, ktorú sme narezali ešte za studena.
- 2
Z majonézy, cibule nakrájanej najemno, dijonskej horčice, soli a korenia vymiešame dresing a potrieme ním hrianky alebo pečivo.
- 3
Navrch poukladáme jazyk nakrájaný na tenké plátky.
Tiež hovädzí jazyk:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jazyk bravčový
údený či nie
dobrota je..