Hovädzí jazyk
Hovädzí jazyk

Hovädzí jazyk na hriankach

Marek Karaka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 29. decembra 2019
Hovädzí jazyk na hriankach
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

1 ks (asi 500 g)
4 ks
6 zrniek
6 zrniek
Dresing:
100 g
1 ks
10 g
Na hrianky:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jazyk narežeme po dĺžke, dáme do hrnca, pridáme soľ, korenie, bobkový list, podlejeme vodou a varíme domäkka. Po uvarení jazyk stiahneme z kože, ktorú sme narezali ešte za studena.

  2. 2

    Z majonézy, cibule nakrájanej najemno, dijonskej horčice, soli a korenia vymiešame dresing a potrieme ním hrianky alebo pečivo.

  3. 3

    Navrch poukladáme jazyk nakrájaný na tenké plátky.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: