Pečené plnené paradajky
Pečené plnené paradajky

Pečené paradajky s ryžovo-bazalkovou plnkou

Marek Karaka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 31. decembra 2019
Pečené paradajky s ryžovo-bazalkovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
400 g uvarená
4 väčšie lístky
10 g
10 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Paradajky umyjeme, odkrojíme vršky a vydlabeme vnútro. Dužinu z vnútra rozmixujeme s bazalkou a olivovým olejom.

  2. 2

    Uvarenú ryžu dáme do misky a vymiešame s rozmixovanou paradajkovou zmesou, dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Zmesou naplníme paradajky a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 10 minút.

Diskusia k receptu