Pečené paradajky s ryžovo-bazalkovou plnkou
Marek Karaka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 31. decembra 2019
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 31. decembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Paradajky umyjeme, odkrojíme vršky a vydlabeme vnútro. Dužinu z vnútra rozmixujeme s bazalkou a olivovým olejom.
- 2
Uvarenú ryžu dáme do misky a vymiešame s rozmixovanou paradajkovou zmesou, dochutíme soľou a korením.
- 3
Zmesou naplníme paradajky a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 10 minút.
Tiež plnené paradajky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu