Vanilkové „jabĺčka “ s nakladanými figami
Jaromír Štefanovič
reštaurácia Zorno v Lozorne, 18. decembra 2019
reštaurácia Zorno v Lozorne, 18. decembra 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
400 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
200 ks |
|
16 g |
|
400 g |
|
200 g čerstvé |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
z 2 citrónov |
|
|
|
5 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Figy necháme dve hodiny marinovať v pomarančovej šťave s medom a so šťavou z citrónov.
- 2
Mlieko, kryštálový cukor, vanilkový cukor a dužinu z čerstvej vanilky spolu vyšľaháme. Pridáme napučanú želatínu, vyšľahanú smotanu a plníme do silikónových foriem v tvare jabĺčka spolu s nakladanými figami. Vložíme do mrazničky stuhnúť.
- 3
Stuhnuté vyberieme a oblejeme pripravenou polevou so zeleným farbivom.
Tiež dezert:
- 2
Mlieko. Opravili sme, ďakujeme.