Vanilkový dezert
Vanilkový dezert

Vanilkové „jabĺčka “ s nakladanými figami

Jaromír Štefanovič
reštaurácia Zorno v Lozorne, 18. decembra 2019
Vanilkové „jabĺčka “ s nakladanými figami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

400 g
150 g
150 g
200 ks
16 g
400 g
200 g čerstvé
200 ml
2 PL
z 2 citrónov
5 g




Postup

  1. 1

    Figy necháme dve hodiny marinovať v pomarančovej šťave s medom a so šťavou z citrónov.

  2. 2

    Mlieko, kryštálový cukor, vanilkový cukor a dužinu z čerstvej vanilky spolu vyšľaháme. Pridáme napučanú želatínu, vyšľahanú smotanu a plníme do silikónových foriem v tvare jabĺčka spolu s nakladanými figami. Vložíme do mrazničky stuhnúť.

  3. 3

    Stuhnuté vyberieme a oblejeme pripravenou polevou so zeleným farbivom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ćo je to prvé v surovinách - 400g mlieko cukru? Škoda, že nie je prierez toho "jablka".....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia