Vanilkové „jabĺčka “ s nakladanými figami
Jaromír Štefanovič
reštaurácia Zorno v Lozorne, 18. decembra 2019
reštaurácia Zorno v Lozorne, 18. decembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Figy necháme dve hodiny marinovať v pomarančovej šťave s medom a so šťavou z citrónov.
- 2
Mlieko, kryštálový cukor, vanilkový cukor a dužinu z čerstvej vanilky spolu vyšľaháme. Pridáme napučanú želatínu, vyšľahanú smotanu a plníme do silikónových foriem v tvare jabĺčka spolu s nakladanými figami. Vložíme do mrazničky stuhnúť.
- 3
Stuhnuté vyberieme a oblejeme pripravenou polevou so zeleným farbivom.
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mlieko. Opravili sme, ďakujeme.