Ryžové guľky
Ryžové guľky

Ryžové guľky na kokosovej červenej šošovici

Marek Karaka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 30. decembra 2019
Ryžové guľky na kokosovej červenej šošovici
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 ks
3 strúčiky
štipka
štipka
1 ks
200 ml
2 PL
200 g
40 ml
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno, rovnako kapiu a orestujeme v hrnci s olejom. Pridáme červenú šošovicu, spolu orestujeme, potom pridáme kokosové mlieko a za stáleho miešania varíme, až kým šošovica nebude mäkká (prípadne ešte podlejeme vodou).

  2. 2

    Ryžu udusíme. Z cukru a octu urobíme sirup (cukor zvaríme s octom na sirupovú hmotu za stáleho miešania), prilejeme do podusenej ryže a pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.

  3. 3

    Poriadne všetko spolu premiešame, najlepšie rukami, a z hmoty vypracujeme guľky. Na tanier alebo misku dáme udusenú červenú šošovicu a navrch naservírujeme guľky.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre