Ryžové guľky
Ryžové guľky

Ryžové guľky na kokosovej červenej šošovici

Marek Karaka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 30. decembra 2019
Ryžové guľky na kokosovej červenej šošovici
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno, rovnako kapiu a orestujeme v hrnci s olejom. Pridáme červenú šošovicu, spolu orestujeme, potom pridáme kokosové mlieko a za stáleho miešania varíme, až kým šošovica nebude mäkká (prípadne ešte podlejeme vodou).

  2. 2

    Ryžu udusíme. Z cukru a octu urobíme sirup (cukor zvaríme s octom na sirupovú hmotu za stáleho miešania), prilejeme do podusenej ryže a pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.

  3. 3

    Poriadne všetko spolu premiešame, najlepšie rukami, a z hmoty vypracujeme guľky. Na tanier alebo misku dáme udusenú červenú šošovicu a navrch naservírujeme guľky.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha