Ryžové guľky na kokosovej červenej šošovici
Marek Karaka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 30. decembra 2019
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 30. decembra 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
štipka |
|
štipka |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
200 g |
|
40 ml |
|
20 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno, rovnako kapiu a orestujeme v hrnci s olejom. Pridáme červenú šošovicu, spolu orestujeme, potom pridáme kokosové mlieko a za stáleho miešania varíme, až kým šošovica nebude mäkká (prípadne ešte podlejeme vodou).
- 2
Ryžu udusíme. Z cukru a octu urobíme sirup (cukor zvaríme s octom na sirupovú hmotu za stáleho miešania), prilejeme do podusenej ryže a pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
- 3
Poriadne všetko spolu premiešame, najlepšie rukami, a z hmoty vypracujeme guľky. Na tanier alebo misku dáme udusenú červenú šošovicu a navrch naservírujeme guľky.
Tiež ryžové guľky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu