Ryžové guľky na kokosovej červenej šošovici
Marek Karaka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 30. decembra 2019
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 30. decembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno, rovnako kapiu a orestujeme v hrnci s olejom. Pridáme červenú šošovicu, spolu orestujeme, potom pridáme kokosové mlieko a za stáleho miešania varíme, až kým šošovica nebude mäkká (prípadne ešte podlejeme vodou).
- 2
Ryžu udusíme. Z cukru a octu urobíme sirup (cukor zvaríme s octom na sirupovú hmotu za stáleho miešania), prilejeme do podusenej ryže a pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.
- 3
Poriadne všetko spolu premiešame, najlepšie rukami, a z hmoty vypracujeme guľky. Na tanier alebo misku dáme udusenú červenú šošovicu a navrch naservírujeme guľky.
Tiež ryžové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu