Kačacie consommé s hubovými taštičkami
Marcel Psigoda
z Grand Hotela Bellevue**** v Hornom Smokovci, 25. decembra 2019
z Grand Hotela Bellevue**** v Hornom Smokovci, 25. decembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Do veľkého hrnca dáme studenú vodu, do ktorej vložíme kačací trup, pridáme koreniny a necháme zovrieť. Pridáme soľ a varíme asi hodinu. Potom pridáme koreňovú zeleninu a varíme na miernom plameni ďalšie 2–3 hodiny. Keď je vývar hotový, precedíme ho.
- 2
Dubáky a cibuľu nakrájame. Najprv na oleji orestujeme cibuľku, pridáme nakrájané dubáky, soľ, čierne korenie a takto pripravenú zmes kladieme na vyvaľkané lístkové cesto, ktoré sme nakrájali na menšie štvorčeky. Konce štvorčekov zlepíme dokopy a taštičky pečieme v rúre rozohriatej na 220 °C asi 15 minút.
Tiež vývar:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu