Kačacie consommé s hubovými taštičkami

Marcel Psigoda
z Grand Hotela Bellevue**** v Hornom Smokovci, 25. decembra 2019
Kačacie consommé s hubovými taštičkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

1 ks
1,5 kg
1 ks
150 g
200 g
50 g




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca dáme studenú vodu, do ktorej vložíme kačací trup, pridáme koreniny a necháme zovrieť. Pridáme soľ a varíme asi hodinu. Potom pridáme koreňovú zeleninu a varíme na miernom plameni ďalšie 2–3 hodiny. Keď je vývar hotový, precedíme ho.

  2. 2

    Dubáky a cibuľu nakrájame. Najprv na oleji orestujeme cibuľku, pridáme nakrájané dubáky, soľ, čierne korenie a takto pripravenú zmes kladieme na vyvaľkané lístkové cesto, ktoré sme nakrájali na menšie štvorčeky. Konce štvorčekov zlepíme dokopy a taštičky pečieme v rúre rozohriatej na 220 °C asi 15 minút.

Diskusia k receptu