Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 9. januára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
Cviklové palacinky: | |
150 g uvarená |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
80 g |
|
|
|
|
|
|
|
Špenátové palacinky: | |
150 g |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
80 g |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
Mrkvové palacinky: | |
150 g nastrúhaná |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
80 g |
|
|
|
|
|
Plnka: | |
3 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cviklové palacinky: Cviklu rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme vodu, vajcia, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme múku, aby vzniklo liate cesto. Z cesta upečieme dve väčšie palacinky, ktoré necháme vychladiť.
- 2
Špenátové palacinky: Do misy dáme špenátový pretlak, vajcia, mlieko, soľ, korenie a všetko premiešame. Nakoniec primiešame múku, aby vzniklo liate cesto, z ktorého upečieme dve palacinky. Dáme ich vychladiť.
- 3
Mrkvové palacinky: Nastrúhanú mrkvu zalejeme mliekom, rozmixujeme, pridáme vajcia, soľ, korenie a múku. Všetko premiešame a z cesta pečieme dve väčšie palacinky. Hotové dáme vychladiť.
- 4
Plnka: Z vajíčok urobíme tuhú praženicu a necháme vychladiť. Praženicu dáme do mixéra, pridáme mäkké maslo, nakrájaný rokfort, topený syr, roztlačený cesnak, všetko rozmixujeme na úplne hladkú hmotu, ktorú podľa potreby osolíme a okoreníme bielym korením.
- 5
Vychladené palacinky natierame syrovou plnkou a prekladáme tak, aby vznikla pekná farebná palacinková torta. Hotovú dáme schladiť do chladničky aspoň na 6 hodín.
Tiež palacinková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu