Slaná palacinková torta
Slaná palacinková torta

Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému

Ján Lazarák
šéfkuchár Horského hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 9. januára 2020
Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Cviklové palacinky:
150 g uvarená
200 ml
2 ks
80 g
Špenátové palacinky:
150 g
200 ml
2 ks
80 g
1 strúčik
Mrkvové palacinky:
150 g nastrúhaná
200 ml
2 ks
80 g
Plnka:
3 ks
250 g
250 g
100 g
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cviklové palacinky: Cviklu rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme vodu, vajcia, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme múku, aby vzniklo liate cesto. Z cesta upečieme dve väčšie palacinky, ktoré necháme vychladiť.

  2. 2

    Špenátové palacinky: Do misy dáme špenátový pretlak, vajcia, mlieko, soľ, korenie a všetko premiešame. Nakoniec primiešame múku, aby vzniklo liate cesto, z ktorého upečieme dve palacinky. Dáme ich vychladiť.

  3. 3

    Mrkvové palacinky: Nastrúhanú mrkvu zalejeme mliekom, rozmixujeme, pridáme vajcia, soľ, korenie a múku. Všetko premiešame a z cesta pečieme dve väčšie palacinky. Hotové dáme vychladiť.

  4. 4

    Plnka: Z vajíčok urobíme tuhú praženicu a necháme vychladiť. Praženicu dáme do mixéra, pridáme mäkké maslo, nakrájaný rokfort, topený syr, roztlačený cesnak, všetko rozmixujeme na úplne hladkú hmotu, ktorú podľa potreby osolíme a okoreníme bielym korením.

  5. 5

    Vychladené palacinky natierame syrovou plnkou a prekladáme tak, aby vznikla pekná farebná palacinková torta. Hotovú dáme schladiť do chladničky aspoň na 6 hodín.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: