Plnená morčacia roláda
Plnená morčacia roláda

Morčacie stehno s mandľovou plnkou

Marcel Psigoda
z Grand Hotela Bellevue**** v Hornom Smokovci, 26. decembra 2019
Morčacie stehno s mandľovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií

Suroviny

1,5 kg vykostené
200 g
400 g
200 ml
2 ks
70 g
200 g
Zemiakové pusinky:
200 g
200 ml
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plnka: Žemle nakrájame, namočíme do mlieka, vyžmýkame a zmiešame s olúpanými mandľami posekanými nadrobno, vajciami a petržlenovou vňaťou. Všetko zmiešame a ochutíme soľou a čiernym korením.

  2. 2

    Vykostené morčacie stehno naplníme pripravenou plnkou, stočíme do rolády a potom prešpikujeme slaninou. Roládu upečieme.

  3. 3

    Zemiakové pusinky: Zemiaky uvaríme, pridáme maslo, mlieko a vyšľaháme na kašu. Kašu potom striekame na pekáč pomocou vrecka na šľahačku a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Morčacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre