Morčacie stehno s mandľovou plnkou
Marcel Psigoda
z Grand Hotela Bellevue**** v Hornom Smokovci, 26. decembra 2019
z Grand Hotela Bellevue**** v Hornom Smokovci, 26. decembra 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
Suroviny
1,5 kg vykostené |
|
200 g |
|
400 g |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
70 g |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
|
Zemiakové pusinky: | |
200 g |
|
200 ml |
|
200 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Plnka: Žemle nakrájame, namočíme do mlieka, vyžmýkame a zmiešame s olúpanými mandľami posekanými nadrobno, vajciami a petržlenovou vňaťou. Všetko zmiešame a ochutíme soľou a čiernym korením.
- 2
Vykostené morčacie stehno naplníme pripravenou plnkou, stočíme do rolády a potom prešpikujeme slaninou. Roládu upečieme.
- 3
Zemiakové pusinky: Zemiaky uvaríme, pridáme maslo, mlieko a vyšľaháme na kašu. Kašu potom striekame na pekáč pomocou vrecka na šľahačku a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry.
Tiež morčacia roláda:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu