Medový krémeš s vaječným likérom
reštaurácia Zorno v Lozorne, 19. decembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
150 g |
|
80 g |
|
4 PL |
|
8 PL |
|
20 ml |
|
650 g |
|
Pudingový krém: | |
1 l |
|
120 g |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
250 ml |
|
Šľahačka: | |
1 l |
|
2 bal. |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Za stáleho miešania zohrejeme a vymiešame 2 vajcia, práškový cukor, med, mierne rozpustené maslo a postupne pridávame mlieko a sódu bikarbónu. Necháme zovrieť a hneď odstavíme. Pár minút necháme chladnúť a potom zmes prelejeme do múky a vypracujeme cesto.
- 2
Cesto rozdelíme na 2 časti a obe rozvaľkáme. Na cesto priložíme plech, na ktorom budeme piecť, a obrežeme ho nožíkom, aby sme dosiahli potrebnú veľkosť. Cesto prenesieme pomocou valčeka na opačnú stranu plechu, na ktorý sme dali papier na pečenie. Obe cestá pečieme pri teplote 175 °C asi 6 – 8 minút.
- 3
Pudingový krém: Do dvoch tretín množstva mlieka pridáme a zamiešame 3 žĺtky a za stáleho miešania zohrejeme. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok a vlejeme do horúceho mlieka so žĺtkami. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding a odstavíme. Do horúceho pudingu vmiešame vanilkový, kryštálový cukor a vaječný koňak. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky.
- 4
Šľahačka: Smotanu vyšľaháme, pridáme stužovač, vanilkový cukor a jemne premiešame.
- 5
Upečené vychladnuté pláty naplníme pudingovým krémom a šľahačkou.
Tiež krémeš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu