Medový krémeš s vaječným likérom

Jaromír Štefanovič
reštaurácia Zorno v Lozorne, 19. decembra 2019
Medový krémeš s vaječným likérom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Cesto:
2 ks
150 g
80 g
4 PL
8 PL
20 ml
650 g
Pudingový krém:
1 l
120 g
3 PL
1 PL
3 ks
250 ml
Šľahačka:
1 l
2 bal.
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Za stáleho miešania zohrejeme a vymiešame 2 vajcia, práškový cukor, med, mierne rozpustené maslo a postupne pridávame mlieko a sódu bikarbónu. Necháme zovrieť a hneď odstavíme. Pár minút necháme chladnúť a potom zmes prelejeme do múky a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 2 časti a obe rozvaľkáme. Na cesto priložíme plech, na ktorom budeme piecť, a obrežeme ho nožíkom, aby sme dosiahli potrebnú veľkosť. Cesto prenesieme pomocou valčeka na opačnú stranu plechu, na ktorý sme dali papier na pečenie. Obe cestá pečieme pri teplote 175 °C asi 6 – 8 minút.

  3. 3

    Pudingový krém: Do dvoch tretín množstva mlieka pridáme a zamiešame 3 žĺtky a za stáleho miešania zohrejeme. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok a vlejeme do horúceho mlieka so žĺtkami. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding a odstavíme. Do horúceho pudingu vmiešame vanilkový, kryštálový cukor a vaječný koňak. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky.

  4. 4

    Šľahačka: Smotanu vyšľaháme, pridáme stužovač, vanilkový cukor a jemne premiešame.

  5. 5

    Upečené vychladnuté pláty naplníme pudingovým krémom a šľahačkou.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: