Minilangoše s troma druhmi peny
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 31. decembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Z múky, zo smotany, z mlieka, vajca, droždia, zo soli a z cukru vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi 30–40 minút zakryté utierkou na teplom mieste.
-
2
Lososová pena: Najemno nakrájaného údeného lososa vmiešame do syra Philadelphia, dochutíme soľou, korením, čerstvým kôprom a kvapkou citrónovej šťavy. Všetko spolu poriadne vymiešame.
- 3
Bryndzová pena: Bryndzu vymiešame so soľou, s korením, mletou rascou a červenou paprikou, zjemníme lyžicou smotany na šľahanie a všetko dôkladne vymiešame.
- 4
Nivová pena: Zo smotany na šľahanie vyšľaháme hustý krém, pridáme nahrubo nastrúhanú nivu, dochutíme soľou, korením a dobre vymiešame.
- 5
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a z každej časti vymiesime placky, ktoré rozdelíme na 6 častí a vysmažíme na rozpálenom oleji dozlatista. Napichneme na špáradlá a podávame s penami.
Tiež langoše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
...
V Budapešti - predvianočné trhy - na tanier dali haruľu a na to buď perkelt, alebo guláš...
V haruli bola nastrúhaná mrkva i cuketa... Bolo to vidieť.
Chutné... 2 malé porcie 33€!