Minilangoše s troma druhmi peny

Marek Karaka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 31. decembra 2019
Minilangoše s troma druhmi peny
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

250 g
60 ml
100 ml
1 ks
1/4 kocky
1 KL
1/2 KL
Na peny:
1 bal.
100 ml
100 g
100 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, zo smotany, z mlieka, vajca, droždia, zo soli a z cukru vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi 30–40 minút zakryté utierkou na teplom mieste.

    Minilangoše s troma druhmi peny - obrázok 1
  2. 2

    Lososová pena: Najemno nakrájaného údeného lososa vmiešame do syra Philadelphia, dochutíme soľou, korením, čerstvým kôprom a kvapkou citrónovej šťavy. Všetko spolu poriadne vymiešame.

  3. 3

    Bryndzová pena: Bryndzu vymiešame so soľou, s korením, mletou rascou a červenou paprikou, zjemníme lyžicou smotany na šľahanie a všetko dôkladne vymiešame.

  4. 4

    Nivová pena: Zo smotany na šľahanie vyšľaháme hustý krém, pridáme nahrubo nastrúhanú nivu, dochutíme soľou, korením a dobre vymiešame.

  5. 5

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a z každej časti vymiesime placky, ktoré rozdelíme na 6 častí a vysmažíme na rozpálenom oleji dozlatista. Napichneme na špáradlá a podávame s penami.

    Minilangoše s troma druhmi peny - obrázok 5

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Pridám aj keď je to od témy
...
V Budapešti - predvianočné trhy - na tanier dali haruľu a na to buď perkelt, alebo guláš...
V haruli bola nastrúhaná mrkva i cuketa... Bolo to vidieť.
Chutné... 2 malé porcie 33€!

Pridaj komentár k receptu: