redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava5539 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »
prazdny

Číre paradajkové consommé

Bezmäsité jedlá

Na olivovom oleji zľahka opražíme nakrájanú cibuľu, karotku, pór a zeler, asi 10 minút, ...

prazdny

Sviečkovica s blanšírovanou zeleninou a vývarom

Hovädzie mäso

Hovädziu sviečkovicu očistíme, okoreníme a osolíme. Sprudka ju opečieme z každej strany na rozohriatom olivovom...

prazdny

Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivou

Bravčové mäso

V rozpustenej husacej masti, do ktorej sme pridali cesnak, bobkový list a tymian, pomaly konfitujeme...

prazdny

Treska s karfiolovým pyré, so špargľou a šampiňónmi

Hlavné jedlá

Fenikel, paradajky, karfiol, listový šalát, reďkovky a paprika tých najrôznejších farieb a tvarov, ...

prazdny

Ryžové rolky z kapra a zo zeleru

Hlavné jedlá

Očisteného kapra najemno pokrájame. Stopkový zeler nakrájame nadrobno a zmiešame s kaprom. Pridáme najemno posekanú čili...

prazdny

Zaúdený pstruh s mangovým čatní

Hlavné jedlá

Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

prazdny

Jablkovo-rebarborová štrúdľa z pivného cesta

Koláče

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré potrieme maslom a necháme prikryté odpočívať 30 minút pri izbovej teplote...

prazdny

Domáci pivový chlebík s oškvarkovou nátierkou

Bravčové mäso

Droždie rozmiešame v pive spolu so soľou, s cukrom a majoránom. Pridáme nastrúhaný uvarený zemiak a múku,...

prazdny

Pivovo-jablkové lievance s tvarohom

Dezerty

Lievance: Zmiešame mlieko a pivo s cukrom a so žĺtkami, s hladkou múkou a práškom do pečiva...

prazdny

Vanilkový cupcake s pivným krémom

Dezerty

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, so žĺtkami a s dužinou z vanilkového struku. Pridáme múku,...

prazdny

Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou

Bravčové mäso

Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....

prazdny

Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom

Hlavné jedlá

Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame...

prazdny

Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré

Hovädzie mäso

Najprv pripravíme marinádu tak, že najemno nasekáme šalotku, koriander, cesnak, pridáme zvyšné suroviny a zamiešame.

prazdny

Kačacie prsia s čerešňovo-vínovou omáčkou a polentou

Hlavné jedlá

Kačacie prsia vložíme do vákuovacieho vrecka s cesnakom, tymianom, olivovým olejom, so soľou a...

prazdny

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

Slané chuťovky

Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

prazdny

Jahodová guľa v čokoláde na kakaovom crumble

Dezerty

Jahodové gule: Vyšľaháme smotanu, pridáme práškový cukor a rozmixované jahody a nakoniec želatínu. Touto penou...

prazdny

Jahodovo-paradajková polievka s mätovou penou

Bezmäsité jedlá

Cherry paradajky pečieme v rúre s balzamikom, so soľou, s cukrom pri 180 °C 5 –...

prazdny

Schwarzwaldský triffle rez

Torty

Cesto: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, primiešame múku, Solamyl, kakao a prášok do pečiva...

prazdny

Bruschetta so šunkou a s čerešňovým ragú

Bravčové mäso

Čerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako veľmi si homo fajnovus váži toto jarno–letné ovocie. No...

prazdny

Grilovaná pražma s citrusovou plnkou

Hlavné jedlá

Pražmy očistíme, osušíme a z oboch strán narežeme, aby sa rýchlejšie prepiekla.