Pečená maslová ryba so zemiakovo-cviklovým pyré
Matej Gašpierik
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 15. apríla 2020
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 15. apríla 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Osolenú červenú repu dáme piecť v alobale do rúry zohriatej na 170 °C na asi 45 minút podľa veľkosti. Červenú repu po upečení očistíme a rozmixujeme. Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a spravíme z nich pyré zjemnené maslom. K pyré primiešame rozmixovanú upečenú červenú repu.
- 2
Maslovú rybu ochutíme bielym mletým korením a soľou, do ktorej nastrúhame citrónovú kôru. Opečieme na oleji s tymianom a estragónom. Keď je ryba zo všetkých strán opečená, vložíme ju do rúry vyhriatej na 180 °C na 18 minút.
- 3
Pak choi kapustu dáme obvariť na 20 sekúnd do slanej vriacej vody, vyberieme ju do ľadovej vody a potom orestujeme na masle.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Až teraz som si všimla aj tvoj komentár a súhlasím s @radox1 . Maslová ryba je skvelá, ale má sa konzumovať len do cca 170g porcia/dospelý človek. Deťom primerane menej. Ryba totiž obsahuje látku, ktorá síce nie je toxická, ale ľudské telo ju nevie dobre stráviť (chýba mu potrebný enzým) a väčšie množstvo tak môže spôsobiť zažívacie ťažkosti. Ja sama som nikdy pri konzumácii maslovej ryby žiadne problémy nemala, ale asi som nikdy neprekročila odporúčané množstvo.