Zapekané bravčové koleno
Zapekané bravčové koleno

Zapekané koleno so zemiakmi

Jozef Lakatos
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 22. apríla 2020
Zapekané koleno so zemiakmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1,5 kg
1,2 kg
400 g
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Koleno vykostíme, osolíme, okoreníme a potrieme nastrúhaným cesnakom. Potom ho predpečieme 1,5 hodiny v rúre skoro domäkka, počas pečenia polievame vlastnou šťavou. Koleno po vychladnutí nakrájame na plátky.

  2. 2

    Vo výpeku z pečenia kolena orestujeme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode, po vychladnutí očistíme a nakrájame na hrubšie plátky.

  3. 3

    Do pekáča vložíme polovicu zemiakov, osolíme, okoreníme a navrch dáme na plátky pokrájané koleno, restovanú cibuľu s cesnakom aj so šťavou. Zvyšok zemiakov dáme navrch, okoreníme, osolíme a dáme piecť do rúry zohriatej na 220 °C. Pečieme dozlatista 20–25 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Zemiaky, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené, Zapekané

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu