Zapekané koleno so zemiakmi
Jozef Lakatos
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 22. apríla 2020
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 22. apríla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Koleno vykostíme, osolíme, okoreníme a potrieme nastrúhaným cesnakom. Potom ho predpečieme 1,5 hodiny v rúre skoro domäkka, počas pečenia polievame vlastnou šťavou. Koleno po vychladnutí nakrájame na plátky.
- 2
Vo výpeku z pečenia kolena orestujeme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode, po vychladnutí očistíme a nakrájame na hrubšie plátky.
- 3
Do pekáča vložíme polovicu zemiakov, osolíme, okoreníme a navrch dáme na plátky pokrájané koleno, restovanú cibuľu s cesnakom aj so šťavou. Zvyšok zemiakov dáme navrch, okoreníme, osolíme a dáme piecť do rúry zohriatej na 220 °C. Pečieme dozlatista 20–25 minút.
Tiež bravčové koleno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Súhlasím s tebou konečné normálne recepty, kvôli ktorím by sa oplatilo navštíviť reštauráciu.