Zemiakové placky
Zemiakové placky

Zemiakové placky plnené kuracím soté

Mário Hlinka
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 1. mája 2020
Zemiakové placky plnené kuracím soté
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 minút
príprava

Suroviny

Soté:
500 g
1 ks
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
250 g
1 ks
Na posypanie:
100 g
Placky:
500 g
100 g
2 ks
4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Soté: Kuracie prsia nakrájame na rezance. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, osolíme a dusíme. Po 5 minútach pridáme nakrájané šampiňóny, mleté čierne korenie, sójovú omáčku, horčicu, kečup, paradajkový pretlak a nakrájanú feferónku. Dovaríme domäkka.

  2. 2

    Placky: Očistené zemiaky nastrúhame najemno, pridáme soľ, vajíčka, múku, pretlačený cesnak, korenie, majorán a zamiešame. Na panvici na horúcom oleji usmažíme placky z oboch strán.

  3. 3

    Placku položíme na tanier, na polovicu naložíme soté, prekryjeme druhou polovicou placky a ozdobíme strúhaným syrom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Recept vyzera fantasticky, toto jedlo mam rada vzdy ked ho maju v restauracii tak si ho davam.
Recept určite chutný, ale šéfkuchárovi by nemala prihorieť placka a keď už sa to stane, nemal by to kamuflovať tým že tú prihorenú časť zavinie dovnútra a tým znehodnotí jedlo platiaceho hosťa.