Tekvicová polievka s bryndzou
Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 11. mája 2020
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 11. mája 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Tekvicu rozrežeme na polovicu, vydlabeme, umyjeme a pokrájame na malé kocky (spolu so šupkou). Očistenú mrkvu i zemiaky pokrájame na menšie kocky a cibuľu nasekáme nadrobno.
- 2
V hrnci zahrejeme maslo a olej a pridáme cibuľu. Smažíme do sklovita. Potom prisypeme zeleninu (mrkvu, tekvicu aj zemiaky), osolíme, okoreníme a zaprášime škoricou a všetko spolu ešte pár minút restujeme. Zalejeme vodou, zakryjeme a spolu varíme zhruba 30 minút.
- 3
Horúcu polievku ocukríme, rozmixujeme do krémova tyčovým mixérom a podávame posypanú rozmrvenou bryndzou.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu