Krémová tekvicová polievka
Krémová tekvicová polievka

Tekvicová polievka s bryndzou

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 11. mája 2020
Tekvicová polievka s bryndzou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
príprava

Suroviny

1 ks menšia
1 ks väčšia
2 ks
1 ks
podľa chuti
1 KL
1 PL
1 PL
Navrch:
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu rozrežeme na polovicu, vydlabeme, umyjeme a pokrájame na malé kocky (spolu so šupkou). Očistenú mrkvu i zemiaky pokrájame na menšie kocky a cibuľu nasekáme nadrobno.

  2. 2

    V hrnci zahrejeme maslo a olej a pridáme cibuľu. Smažíme do sklovita. Potom prisypeme zeleninu (mrkvu, tekvicu aj zemiaky), osolíme, okoreníme a zaprášime škoricou a všetko spolu ešte pár minút restujeme. Zalejeme vodou, zakryjeme a spolu varíme zhruba 30 minút.

  3. 3

    Horúcu polievku ocukríme, rozmixujeme do krémova tyčovým mixérom a podávame posypanú rozmrvenou bryndzou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre