Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka na špenátových haluškách s bryndzou

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 12. mája 2020
Panenka na špenátových haluškách s bryndzou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 minút
príprava

Suroviny

800 g
400 g mrazený
2 PL
2 ks
troška
troška
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske necháme rozmraziť špenát. Prebytočnú vodu zlejeme. Pridáme vajíčka, soľ, majorán, sušený cesnak, nasekaný medvedí cesnak a múku podľa potreby. Cesto na halušky by malo byť trošička tuhšie ako bežné haluškové cesto.

  2. 2

    Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu s 1 lyžičkou soli. Cesto pretlačíme cez haluškár do vriacej vody. Halušky necháme pár minút variť, potom ich scedíme. Premiešame s bryndzou.

  3. 3

    Panenku rozdelíme na porcie, posolíme a okoreníme. Sprudka necháme na oleji zatiahnuť a vložíme do rozohriatej rúry na 220 stupňov na 5–7 minút. Opečené mäso vložíme do alobalu a odložíme na 10 minút na teplé miesto odležať. Na hotové halušky s bryndzou uložíme panenku a halušky prelejeme výpekom z panvice.

Diskusia k receptu


Jeden komentár