Panenka na špenátových haluškách s bryndzou
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 12. mája 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Suroviny
800 g |
|
400 g mrazený |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
troška |
|
troška |
|
|
|
500 g |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V miske necháme rozmraziť špenát. Prebytočnú vodu zlejeme. Pridáme vajíčka, soľ, majorán, sušený cesnak, nasekaný medvedí cesnak a múku podľa potreby. Cesto na halušky by malo byť trošička tuhšie ako bežné haluškové cesto.
- 2
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu s 1 lyžičkou soli. Cesto pretlačíme cez haluškár do vriacej vody. Halušky necháme pár minút variť, potom ich scedíme. Premiešame s bryndzou.
- 3
Panenku rozdelíme na porcie, posolíme a okoreníme. Sprudka necháme na oleji zatiahnuť a vložíme do rozohriatej rúry na 220 stupňov na 5–7 minút. Opečené mäso vložíme do alobalu a odložíme na 10 minút na teplé miesto odležať. Na hotové halušky s bryndzou uložíme panenku a halušky prelejeme výpekom z panvice.
Tiež bravčová panenka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Milujem bryndzu.
Milujem medvedí cesnak.
Skvelý recept! Len majoránku vynechám. :)