Panenka na špenátových haluškách s bryndzou
Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 12. mája 2020
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 12. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V miske necháme rozmraziť špenát. Prebytočnú vodu zlejeme. Pridáme vajíčka, soľ, majorán, sušený cesnak, nasekaný medvedí cesnak a múku podľa potreby. Cesto na halušky by malo byť trošička tuhšie ako bežné haluškové cesto.
- 2
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu s 1 lyžičkou soli. Cesto pretlačíme cez haluškár do vriacej vody. Halušky necháme pár minút variť, potom ich scedíme. Premiešame s bryndzou.
- 3
Panenku rozdelíme na porcie, posolíme a okoreníme. Sprudka necháme na oleji zatiahnuť a vložíme do rozohriatej rúry na 220 stupňov na 5–7 minút. Opečené mäso vložíme do alobalu a odložíme na 10 minút na teplé miesto odležať. Na hotové halušky s bryndzou uložíme panenku a halušky prelejeme výpekom z panvice.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Milujem bryndzu.
Milujem medvedí cesnak.
Skvelý recept! Len majoránku vynechám. :)