Teľací paprikáš s domácimi haluškami
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 21. apríla 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Suroviny
800 g |
|
300 g |
|
120 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
1,2 l |
|
3-4 ks |
|
4–5 zrniek |
|
|
|
|
|
|
|
Halušky: | |
400 g |
|
2 ks |
|
200-300 ml |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na malé kocky, opražíme na masti dozlatista, odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak a na kocky nakrájané teľacie mäso. Dáme späť na oheň, orestujeme, pridáme všetky koreniny a podlejeme vývarom. Dusíme na miernom ohni do zmäknutia.
- 2
Keď je mäso už skoro mäkké, vymiešame v jednej miske smotanu s vybratou horúcou šťavou z paprikáša, vrátime späť do hrnca, dochutíme soľou a mletým korením. Podávame s kyslou smotanou.
- 3
Halušky: Múku, soľ a vajcia vymiešame v miske. Pridávame vodu tak, aby sme dostali dobré haluškové cesto, a cez haluškár ho hádžeme do osolenej vriacej vody. Varíme, kým halušky nevyplávajú navrch, precedíme cez sitko, ochladíme a vmiešame trochu oleja, aby sa nezlepili. Podávame k paprikášu.
Tiež paprikáš:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu