Teľací paprikáš
Teľací paprikáš

Teľací paprikáš s domácimi haluškami

Jozef Lakatos
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 21. apríla 2020
Teľací paprikáš s domácimi haluškami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

800 g
300 g
120 g
150 g
200 g
1,2 l
3-4 ks
4–5 zrniek
Halušky:
400 g
2 ks
200-300 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na malé kocky, opražíme na masti dozlatista, odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak a na kocky nakrájané teľacie mäso. Dáme späť na oheň, orestujeme, pridáme všetky koreniny a podlejeme vývarom. Dusíme na miernom ohni do zmäknutia.

  2. 2

    Keď je mäso už skoro mäkké, vymiešame v jednej miske smotanu s vybratou horúcou šťavou z paprikáša, vrátime späť do hrnca, dochutíme soľou a mletým korením. Podávame s kyslou smotanou.

  3. 3

    Halušky: Múku, soľ a vajcia vymiešame v miske. Pridávame vodu tak, aby sme dostali dobré haluškové cesto, a cez haluškár ho hádžeme do osolenej vriacej vody. Varíme, kým halušky nevyplávajú navrch, precedíme cez sitko, ochladíme a vmiešame trochu oleja, aby sa nezlepili. Podávame k paprikášu.

Recept je zaradený do kategórií:
Teľacie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu