Teľací paprikáš s domácimi haluškami
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 21. apríla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na malé kocky, opražíme na masti dozlatista, odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak a na kocky nakrájané teľacie mäso. Dáme späť na oheň, orestujeme, pridáme všetky koreniny a podlejeme vývarom. Dusíme na miernom ohni do zmäknutia.
- 2
Keď je mäso už skoro mäkké, vymiešame v jednej miske smotanu s vybratou horúcou šťavou z paprikáša, vrátime späť do hrnca, dochutíme soľou a mletým korením. Podávame s kyslou smotanou.
- 3
Halušky: Múku, soľ a vajcia vymiešame v miske. Pridávame vodu tak, aby sme dostali dobré haluškové cesto, a cez haluškár ho hádžeme do osolenej vriacej vody. Varíme, kým halušky nevyplávajú navrch, precedíme cez sitko, ochladíme a vmiešame trochu oleja, aby sa nezlepili. Podávame k paprikášu.
Tiež paprikáš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/paprikas-z-kralika/54027-recept...
Teľací paprikáš som ešte nejedla, musí byť dobrý. Perkelt je bez smotany asi.
Super chutne. Halusky vyzeraju bombovo.