Bravčové roládky plnené slaninou, syrom a slivkami
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 26. apríla 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
700 g (bez kosti) |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
8 ks |
|
|
|
Omáčka: | |
200 g mrazené |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
150 ml |
|
kúsok |
|
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na asi 150 g kusy. Vyklepeme, osolíme, okoreníme, poukladáme naň slaninku, syr a slivky. Zatočíme do alobalu. Postup zopakujeme s každým kusom mäsa.
- 2
Zabalené roládky poukladáme do zapekacej misy a dáme piecť pri 180 °C na 20 minút. Po upečení necháme odležať 10 minút.
- 3
Omáčka: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme hríby a orestujeme. Pridáme jeden strúčik cesnaku, podlejeme vývarom, jemne okoreníme, pridáme balzamikový ocot a omáčku varom zredukujeme. Nakoniec zjemníme smotanou a maslom.
- 4
Príloha: Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a na panvici s olejom dozlatista opečieme. Jemne osolíme.
- 5
Mäso odbalíme z alobalu. Roládky nakrájame a podávame s hríbovou omáčkou a opečenými zemiakmi.
Tiež bravčové roládky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu