Morčacie stehná so slaninkou a s restovanými zemiakmi
Jozef Lakatos
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 20. apríla 2020
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 20. apríla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Morčacie stehná umyjeme, osolíme, okoreníme, potrieme nastrúhaným cesnakom a dáme do pekáča. Navrch dáme na plátky nakrájanú slaninu, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry zohriatej na 180 °C na 1 hodinu. Potom pečieme bez alobalu 30 minút na 220 °C. Počas pečenia mäso prelievame vlastnou šťavou.
- 2
Restované zemiaky: Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Vychladíme, očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. Na oleji orestujeme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu a pridáme zemiaky. Okoreníme a osolíme podľa chuti.
Tiež morčacie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:-)