Citrónové rezy
hlavná kuchárka Motorestu ZOJA v Komárne – Ďulovom Dvore, 10. mája 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
na 190-200 °C
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom a postupne pridávame vodu. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme múku, zamiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý jemne zamiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech s mastným papierom a pečieme v rúre vyhriatej na 190–200 °C asi 20 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
- 2
Krém: Z mlieka, žĺtkov, múky a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť, rozmixujeme dohladka a primiešame citrónovú šťavu. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom dopenista. Maslový krém primiešame do pudingovej kaše.
- 3
Vychladnuté cesto prerežeme na polovicu. Jednu polovicu cesta potrieme krémom (časť odložíme na záverečné zdobenie), na ktorý položíme druhú polovicu cesta. Nakrájame na rezy a pomocou cukrárskeho vrecka ozdobíme zvyšným krémom. Rezy zdobíme čerstvými malinami, medovkou alebo mätou.
Tiež citrónový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tiež by ma to zaujímalo. Už som dávnejšie prosila aj administrátorov, aby sa vyžadovalo uvádzať takýto údaj. Dnes už nie je "samozrejmosťou" klasický plech. Pritom stačí zvoliť nevhodný rozmer a výsledok nedopadne dobre. Koláč alebo nízky, alebo moc vysoký. Fakt ma mrzí, že toto nie je samozrejmosťou. VĎaka však všetkým, čo tento údaj uvádzajú.