Bryndzou plnené morčacie prsia na zeleninovom šaláte
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 14. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Suroviny
850 g (vcelku) |
|
50 g |
|
1 zväzok |
|
200 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
2 strúčiky |
|
2 vetvičky (čerstvý) |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Morčacie prsia očistíme a nakrájame na hrubšie pláty. Naklepeme ich na rezne, osolíme a okoreníme. Sušenú šunku nakrájame na tenučké pásiky, lahôdkovú cibuľku na jemné prúžky. Cherry paradajky, šampiňóny a cesnak očistíme a nakrájame na tenšie kúsky. Lístky tymianu stiahneme zo stopiek a nasekáme najemno. Špenát umyjeme a osušíme.
- 2
Rúru predhrejeme na 220 °C. Bryndzu zmiešame s nasekanou šunkou a polovicou nasekanej cibuľky. Mierne okoreníme a zmesou naplníme morčacie prsia, ktoré zaistíme pomocou špáradiel. Na veľkej panvici, ktorá smie ísť do rúry, rozpálime lyžicu oleja a mäso v nej sprudka opečieme z každej strany. Pridáme maslo, víno a vložíme do rúry na šesť minút. Po vytiahnutí z rúry necháme aspoň tri minúty odpočinúť a krájame na porcie.
- 3
Na širšej panvici rozohrejeme lyžicu oleja a pridáme do nej paradajky, cesnak, zvyšok jarnej cibuľky, šampiňóny a orestujeme. Na záver tymian, dochutíme soľou, korením, pridáme špenát a niekoľkokrát zľahka prehodíme. Na tanier servírujeme teplý zeleninový šalát, navrch plnenú morčaciu kapsu a polejeme výpekom z mäsa.
Tiež morčacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu