Tekvicový prívarok s mäsovým perkeltom
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 29. apríla 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Perkelt: | |
500 g (môže byť aj hydinové a hovädzie) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
200 ml |
|
|
|
Tekvicový prívarok: | |
1 ks mladá (prípadne strúhaná mrazená) |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
250 g |
|
|
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Mäso pokrájame na menšie kúsky. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, osolíme, pridáme mäso, mleté čierne korenie, bobkový list. Po chvíľke miešania pridáme 2 PL mletej červenej papriky. Premiešame a hneď podlejeme vodou, aby paprika nezhorkla. Dusíme domäkka. Ak bude treba, počas varenia pridáme vodu.
- 2
Tekvicový prívarok: Tekvicu očistíme a nastrúhame, prípadne použijeme už nastrúhanú mrazenú. V hrnci na oleji speníme cibuľu nakrájanú na tenké pásy, pridáme tekvicu, celé čierne korenie, bobkový list, soľ , chvíľku podusíme, podlejeme vodou a pridáme 3 lyžice octu. Varíme asi 15 minút.
- 3
Potom k tekvici pridáme nasekaný kôpor, prevaríme a stiahneme na mierny oheň. Smotanu zmiešame s múkou a vmiešame do tekvice. Prevaríme za stáleho miešania a vypneme.
- 4
Do hlbšieho taniera naberieme prívarok a do stredu pridáme perkelt. Podávame s chlebom.
Tiež tekvicový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vedeli by ste mi dľa chuti navariť...
Inak dobré jedlo.
Přesně. Nedodržení technologických postupů v tomto případě časem vede k nesnášenlivosti lepku, pšenice. Hned je o starost víc, kdyby o jednu.