Tekvicový prívarok s mäsovým perkeltom
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 29. apríla 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| Perkelt: | |
| 500 g (môže byť aj hydinové a hovädzie) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Tekvicový prívarok: | |
| 1 ks mladá (prípadne strúhaná mrazená) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mäso pokrájame na menšie kúsky. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, osolíme, pridáme mäso, mleté čierne korenie, bobkový list. Po chvíľke miešania pridáme 2 PL mletej červenej papriky. Premiešame a hneď podlejeme vodou, aby paprika nezhorkla. Dusíme domäkka. Ak bude treba, počas varenia pridáme vodu.
- 2
 Tekvicový prívarok: Tekvicu očistíme a nastrúhame, prípadne použijeme už nastrúhanú mrazenú. V hrnci na oleji speníme cibuľu nakrájanú na tenké pásy, pridáme tekvicu, celé čierne korenie, bobkový list, soľ , chvíľku podusíme, podlejeme vodou a pridáme 3 lyžice octu. Varíme asi 15 minút.
- 3
 Potom k tekvici pridáme nasekaný kôpor, prevaríme a stiahneme na mierny oheň. Smotanu zmiešame s múkou a vmiešame do tekvice. Prevaríme za stáleho miešania a vypneme.
- 4
 Do hlbšieho taniera naberieme prívarok a do stredu pridáme perkelt. Podávame s chlebom.
Tiež tekvicový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


vedeli by ste mi dľa chuti navariť...
Inak dobré jedlo.
Přesně. Nedodržení technologických postupů v tomto případě časem vede k nesnášenlivosti lepku, pšenice. Hned je o starost víc, kdyby o jednu.