Mäsové „hortobádske“palacinky fotorecept
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 25. apríla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak, na kocky nakrájané bravčové pliecko, na malé kocky pokrájané paradajky a papriky. Všetko restujeme, pridáme soľ, mleté čierne korenie, podlejeme vývarom a dusíme na miernom ohni do zmäknutia, asi 50–60 minút.
- 2
Mäso scedíme a necháme trochu vychladnúť, precedenú šťavu odložíme. Scedené mäso pomelieme.
- 3
Kyslú smotanu vymiešame so šťavou, dochutíme soľou, korením, nakrájanou petržlenovou vňaťou. Pár lyžíc tejto omáčky primiešame k pomletému mäsu.
- 4
Palacinky: Mlieko, vajcia, soľ a múku vymiešame na cesto. Na panvici s olejom upečieme 12 palaciniek, naplníme ich mäsovou plnkou a zrolujeme. Ukladáme do zapekacej misky.
- 5
Palacinky v mise zalejeme polovicou omáčky a dáme zapiecť do rúry zohriatej na 220 °C na 10–15 minút.
- 6
Pri podávaní zdobíme zvyšnou omáčkou, kyslou smotanou a posypeme petržlenovou vňaťou.
Tiež slané palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu