Pečené plnené paradajky
Pečené plnené paradajky

Pečené paradajky s bryndzovo-bulgurovou plnkou

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 14. mája 2020
Pečené paradajky s bryndzovo-bulgurovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks väčšie
1/2 hrnčeka
2 ks malá
100 g
1 strúčik
4 PL




Postup

  1. 1

    Každú paradajku prepolíme a opatrne vyberieme jej vnútro aj so šťavou, ktoré si odložíme nabok. Následne paradajky osolíme a posypeme oreganom.

  2. 2

    V hrnci na oleji opražíme pokrájanú cibuľu. Prilejeme šťavu z paradajok a dolejeme vodou (dokopy približne 1 hrnček). Po zovretí pridáme bulgur, osolíme, premiešame, stiahneme z ohňa a necháme odstáť, kým bulgur úplne nezmäkne. Uvarený bulgur zmiešame s nakrájaným vnútrom z paradajok, bryndzou a kukuricou. Dochutíme rozdrveným cesnakom.

  3. 3

    Vydlabané paradajky touto zmesou naplníme a posypeme trochou nastrúhaného oštiepka. Dáme zapiecť na 15–20 minút pri 180 stupňoch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia