Pečené paradajky s bryndzovo-bulgurovou plnkou
Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 14. mája 2020
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 14. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Každú paradajku prepolíme a opatrne vyberieme jej vnútro aj so šťavou, ktoré si odložíme nabok. Následne paradajky osolíme a posypeme oreganom.
- 2
V hrnci na oleji opražíme pokrájanú cibuľu. Prilejeme šťavu z paradajok a dolejeme vodou (dokopy približne 1 hrnček). Po zovretí pridáme bulgur, osolíme, premiešame, stiahneme z ohňa a necháme odstáť, kým bulgur úplne nezmäkne. Uvarený bulgur zmiešame s nakrájaným vnútrom z paradajok, bryndzou a kukuricou. Dochutíme rozdrveným cesnakom.
- 3
Vydlabané paradajky touto zmesou naplníme a posypeme trochou nastrúhaného oštiepka. Dáme zapiecť na 15–20 minút pri 180 stupňoch.
Tiež plnené paradajky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu