Grilované bažantie prsia
Grilované bažantie prsia

Grilované bažantie prsia s batatovým pyré

Matej Gašpierik
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 14. apríla 2020
Grilované bažantie prsia s batatovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 g
600 g
300 g
3 g
50 ml
150 ml
10 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bažantie prsia očistíme, osolíme, okoreníme a grilujeme na oleji s tymianom asi 4 minúty na miernom ohni z každej strany.

  2. 2

    Pak choi dáme obvariť na 20 sekúnd do slanej vriacej vody, vyberieme a vložíme do ľadovej vody. Potom pak choi orestujeme na masle.

  3. 3

    Očistené pokrájané bataty uvaríme domäkka v osolenej vode. Scedíme, rozmixujeme na pyré, ktoré zjemníme smotanou a maslom. Podávame k mäsu spolu s pak choi. Môžeme pripraviť aj omáčku - skaramelizujeme cukor, pridáme červené víno a varom zredukujeme na minimum, pridáme demi glace a ešte chvíľku povaríme.

Recept je zaradený do kategórií:
Bažantie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre