Grilované bažantie prsia s batatovým pyré
Matej Gašpierik
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 14. apríla 2020
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 14. apríla 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Bažantie prsia očistíme, osolíme, okoreníme a grilujeme na oleji s tymianom asi 4 minúty na miernom ohni z každej strany.
- 2
Pak choi dáme obvariť na 20 sekúnd do slanej vriacej vody, vyberieme a vložíme do ľadovej vody. Potom pak choi orestujeme na masle.
- 3
Očistené pokrájané bataty uvaríme domäkka v osolenej vode. Scedíme, rozmixujeme na pyré, ktoré zjemníme smotanou a maslom. Podávame k mäsu spolu s pak choi. Môžeme pripraviť aj omáčku - skaramelizujeme cukor, pridáme červené víno a varom zredukujeme na minimum, pridáme demi glace a ešte chvíľku povaríme.
Tiež bažantie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu