Perkelt z býčích žliaz s rezancami
Jozef Lakatos
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 24. apríla 2020
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 24. apríla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak, na rezance nakrájané býčie žľazy, na malé kocky pokrájané paradajky, papriky a orestujeme.
- 2
Potom pridáme soľ, mleté čierne korenie a na plátky nakrájané šampiňóny. Podlejeme vývarom alebo bujónom rozpusteným vo vode. Dusíme na miernom ohni do zmäknutia asi 12–15 minút.
- 3
Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tvrdšie cesto, vyvaľkáme ho na 2–3 mm hrúbku a poprášime troškou múky. Cesto zrolujeme a nakrájame na 0,5 široké hrubé rezance. Rezance uvaríme v osolenej vode.
Tiež byčie žľazy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Přiznám se, že jsem býčie žliazi-y? nikdy nejedla. Ale ráda bych ochutnala, hmm Mistr Lakatos je šikovný, aj servis normálný, super práca!
Ak to neurobí v "celku", nareže sa na ale rezance...
Tak každý z vás si bude myslieť, že je to kuracina...