Byčie žľazy
Byčie žľazy

Perkelt z býčích žliaz s rezancami

Jozef Lakatos
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 24. apríla 2020
Perkelt z býčích žliaz s rezancami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

800 g
2 ks
2 ks
200 g
300 g
120 g
150 g
1,2 l (alebo bujón)
Rezance:
400 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak, na rezance nakrájané býčie žľazy, na malé kocky pokrájané paradajky, papriky a orestujeme.

  2. 2

    Potom pridáme soľ, mleté čierne korenie a na plátky nakrájané šampiňóny. Podlejeme vývarom alebo bujónom rozpusteným vo vode. Dusíme na miernom ohni do zmäknutia asi 12–15 minút.

  3. 3

    Rezance: Z múky a vajec vypracujeme tvrdšie cesto, vyvaľkáme ho na 2–3 mm hrúbku a poprášime troškou múky. Cesto zrolujeme a nakrájame na 0,5 široké hrubé rezance. Rezance uvaríme v osolenej vode.

Diskusia k receptu

kvakac
Toto by som si veru dal, je to dobré už som jedol také, takže si viem predstaviť chuť.
1x haji
haji
@kvakac (24.4.2020 15:52)
Přiznám se, že jsem býčie žliazi-y? nikdy nejedla. Ale ráda bych ochutnala, hmm Mistr Lakatos je šikovný, aj servis normálný, super práca!
pavel2000
Ako to chutí?
Ak to neurobí v "celku", nareže sa na ale rezance...
Tak každý z vás si bude myslieť, že je to kuracina...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia