Syrovo-mrkvová roláda s bryndzou
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 13. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mrkvu ošúpeme a spolu so syrom nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme vajcia a jemne ochutíme soľou. Všetko spolu dobre premiešame.
- 2
Plech vystelieme papierom na pečenie a pripravenú zmes rovnomerne rozotrieme po celom plechu. Takto pripravený plát vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme 25–30 minút dozlatista. Čas závisí od rúry, znamením, že je plát hotový, je roztopený a dozlatista upečený syr.
- 3
Plát aj s papierom na pečenie preložíme na pracovnú dosku a ešte teplý opatrne stočíme do rolády. Môžeme si pomôcť aj utierkou. Stočenú roládu necháme chvíľu vychladnúť, rozvinieme ju, opatrne odstránime papier na pečenie, zvinieme a necháme vychladnúť. Keď je roláda vychladnutá, rozprestrieme ju, natrieme bryndzou, na ktorú poukladáme lístky medvedieho cesnaku a stočíme späť. Zabalíme do alobalu a necháme hodinu v chladničke.
Tiež roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prepacte, tento komentar patri k receptu
varecha.pravda.sk/recepty/mrkvovo-syrova-rolada-fotorecep...
od @elisticka.