Bryndzová roláda
Bryndzová roláda

Syrovo-mrkvová roláda s bryndzou

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 13. mája 2020
Syrovo-mrkvová roláda s bryndzou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
25–30 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g (do 30 % tuku)
250 g
4 ks
väčšia hrsť (alebo čerstvý špenát)
120 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu ošúpeme a spolu so syrom nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme vajcia a jemne ochutíme soľou. Všetko spolu dobre premiešame.

  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie a pripravenú zmes rovnomerne rozotrieme po celom plechu. Takto pripravený plát vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme 25–30 minút dozlatista. Čas závisí od rúry, znamením, že je plát hotový, je roztopený a dozlatista upečený syr.

  3. 3

    Plát aj s papierom na pečenie preložíme na pracovnú dosku a ešte teplý opatrne stočíme do rolády. Môžeme si pomôcť aj utierkou. Stočenú roládu necháme chvíľu vychladnúť, rozvinieme ju, opatrne odstránime papier na pečenie, zvinieme a necháme vychladnúť. Keď je roláda vychladnutá, rozprestrieme ju, natrieme bryndzou, na ktorú poukladáme lístky medvedieho cesnaku a stočíme späť. Zabalíme do alobalu a necháme hodinu v chladničke.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre