Hráškový krém s údeným lososom
Mário Hlinka
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 28. apríla 2020
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 28. apríla 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V hrnci zohrejeme olivový olej, pridáme najemno pokrájanú cibuľu a orestujeme. Prilejeme zeleninový vývar, pridáme strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie a hrášok. Varíme, kým nezmäkne.
- 2
Keď je hrášok uvarený, polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom.
- 3
Plátky údeného lososa jemne zohrejeme na panvici na troche oleja. Pri podávaní uložíme plátky lososa navrch polievky.
Tiež hrášková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tak som ti uverila-milá neznáma
v mrazáku ešte hrášok-uvarila som ako ty
2 zemiačky..smotana..
ja som urobila halušky k tomu..
aj manžel chváli-najskôr chcel k tomu párok-a potom nie
že chutilo bez mäsa..
tak díky tebe aj šikovnému kuchárovi za dobrý ľahký obed..
:-)