Krémová bryndzová polievka
Krémová bryndzová polievka

Bryndzový krém s pečenou slaninkou fotorecept

Matej Gašpierik
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 17. apríla 2020
Bryndzový krém s pečenou slaninkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

200 g
200 ml
400 ml
50 g
10 g
50 g
150 g
100 g
120 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme a nakrájame šalotku a cesnak. osmažíme dozlatista na bravčovej masti a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme soľ, korenie a očistené zemiaky, povaríme asi 30 minút a pridáme smotanu s bryndzou.

    Bryndzový krém s pečenou slaninkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šalotku a cesnak osmažíme dozlatista na bravčovej masti.

    Bryndzový krém s pečenou slaninkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Základ zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ, korenie a očistené zemiaky a povaríme asi 30 minút. Potom pridáme smotanu s bryndzou.

    Bryndzový krém s pečenou slaninkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď polievka opäť začne vrieť, stiahneme ju z ohňa a rozmixujeme na hladký krém, ktorý zjemníme kockou masla.

  5. 5

    Nakoniec na panvičke opečieme plátky kvalitnej slaniny a nakrájanú jarnú cibuľku speníme na masle, ktoré necháme ľahko prepáliť, aby získalo orieškovú chuť. Slaninkou a cibuľkou ozdobíme polievku pred podávaním.

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Obed, Polievky, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre