Bryndzový krém s pečenou slaninkou fotorecept
Matej Gašpierik
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 17. apríla 2020
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 17. apríla 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Očistíme a nakrájame šalotku a cesnak. osmažíme dozlatista na bravčovej masti a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme soľ, korenie a očistené zemiaky, povaríme asi 30 minút a pridáme smotanu s bryndzou.
-
2
Šalotku a cesnak osmažíme dozlatista na bravčovej masti.
-
3
Základ zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ, korenie a očistené zemiaky a povaríme asi 30 minút. Potom pridáme smotanu s bryndzou.
-
4
Keď polievka opäť začne vrieť, stiahneme ju z ohňa a rozmixujeme na hladký krém, ktorý zjemníme kockou masla.
- 5
Nakoniec na panvičke opečieme plátky kvalitnej slaniny a nakrájanú jarnú cibuľku speníme na masle, ktoré necháme ľahko prepáliť, aby získalo orieškovú chuť. Slaninkou a cibuľkou ozdobíme polievku pred podávaním.
Tiež bryndzová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu