Bryndzový krém s pečenou slaninkou fotorecept
			   Matej Gašpierik
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 17. apríla 2020
		   
		   šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 17. apríla 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Očistíme a nakrájame šalotku a cesnak. osmažíme dozlatista na bravčovej masti a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme soľ, korenie a očistené zemiaky, povaríme asi 30 minút a pridáme smotanu s bryndzou.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Šalotku a cesnak osmažíme dozlatista na bravčovej masti.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Základ zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ, korenie a očistené zemiaky a povaríme asi 30 minút. Potom pridáme smotanu s bryndzou.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Keď polievka opäť začne vrieť, stiahneme ju z ohňa a rozmixujeme na hladký krém, ktorý zjemníme kockou masla.
- 5
 Nakoniec na panvičke opečieme plátky kvalitnej slaniny a nakrájanú jarnú cibuľku speníme na masle, ktoré necháme ľahko prepáliť, aby získalo orieškovú chuť. Slaninkou a cibuľkou ozdobíme polievku pred podávaním.
Tiež bryndzová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 5
 
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu