Fazuľovica s údeným mäsom
Jozef Lakatos
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 22. apríla 2020
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 22. apríla 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
300 g |
|
80 g |
|
120 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Fazuľu vopred na noc namočíme do vody. Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme dozlatista na masti, odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku. Do hrnca pridáme namočenú fazuľu a údené mäso, zalejeme vodou a varíme do zmäknutia fazule.
- 2
Potom z polievky vyberieme rebrá, jazyk a koleno. Z rebier oberieme mäso, jazyk očistíme a nakrájame na plátky, z kolena vyberieme kosť a mäso nakrájame na kocky. Pripravené mäso dáme späť do polievky.
- 3
Klobásu nakrájame na tenké kolieska a s nastrúhaným cesnakom opražíme na panvici. Dáme do polievky a spolu 5 minút povaríme.
Tiež fazuľová polievka:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu