Hlivový paprikáš
Mário Hlinka
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 27. apríla 2020
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 27. apríla 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a štipku soli, očistenú nakrájanú hlivu, premiešame. Zmes podlejeme vodou a prikryté dusíme 30 minút.
- 2
Múku so smotanou vymiešame dohladka. Hlivu ochutíme vegetou, stiahneme ohrev, vmiešame pripravenú smotanu, povaríme a odstavíme. Pred podávaním pridáme trošku citrónovej šťavy. Podávame s haluškami alebo cestovinami.
Tiež hlivový paprikáš:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu