Medové rebierka s domácimi zemiakovými čipsami
Jozef Lakatos
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 23. apríla 2020
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 23. apríla 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
1,6 kg (z boku) |
|
8 strúčikov |
|
2 PL |
|
200 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Čipsy: | |
1,2 kg |
|
(na vyprážanie) |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V miske zmiešame kečup, nastrúhaný cesnak, med, mleté čierne korenie a olej. Rebierka osolíme a pomocou štetca natrieme marinádou z oboch strán. Rebierka dáme do pekáča a necháme marinovať 2 hodiny, alebo aj celú noc.
- 2
Pred pečením prikryjeme alobalom, pečieme pri 160 °C približne 1,5 hodiny a potom bez alobalu 30 minút na 200 °C.
- 3
Čipsy: Zemiaky umyjeme, nakrájame na 2 mm hrubé plátky a dáme do studenej vody na 30 minút, aby sa škrob vymočil. Potom scedíme, zemiaky osušíme pomocou čistej utierky a fritujeme v horúcom oleji. Podľa chuti osolíme.
Tiež bravčové rebierka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu