Pečené bravčové rebierka
Pečené bravčové rebierka

Medové rebierka s domácimi zemiakovými čipsami

Jozef Lakatos
hlavný kuchár z Hostinca U čierneho psa v Komárne, 23. apríla 2020
Medové rebierka s domácimi zemiakovými čipsami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1,6 kg (z boku)
8 strúčikov
2 PL
200 g
100 ml
Čipsy:
1,2 kg
 (na vyprážanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske zmiešame kečup, nastrúhaný cesnak, med, mleté čierne korenie a olej. Rebierka osolíme a pomocou štetca natrieme marinádou z oboch strán. Rebierka dáme do pekáča a necháme marinovať 2 hodiny, alebo aj celú noc.

  2. 2

    Pred pečením prikryjeme alobalom, pečieme pri 160 °C približne 1,5 hodiny a potom bez alobalu 30 minút na 200 °C.

  3. 3

    Čipsy: Zemiaky umyjeme, nakrájame na 2 mm hrubé plátky a dáme do studenej vody na 30 minút, aby sa škrob vymočil. Potom scedíme, zemiaky osušíme pomocou čistej utierky a fritujeme v horúcom oleji. Podľa chuti osolíme.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Zemiaky, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Fíha, tak to už ano! Ale ja - rebierka s chlebom, a tie čipsy zvlášť, dobre budú chrúmať....