Bazalkové trojuholníčky s mozzarellou a pažítkou
hlavná kuchárka Motorestu ZOJA v Komárne – Ďulovom Dvore, 7. mája 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
100 g |
|
1 KL |
|
250 g |
|
1 KL |
|
20 g |
|
50 g |
|
Plnka: | |
125 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
50 g |
|
|
|
čerstvá |
|
|
|
150 g |
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka dáme cukor, droždie, zamiešame a necháme vzísť kvások. Múky preosejeme a pridáme soľ, olej a kvások. Cesto vypracujeme a necháme nakysnúť.
- 2
Medzitým pripravíme plnku: Cibuľku pokrájame na tenké kolieska, ktoré jemne podusíme na oleji. Pridáme pokrájané sušené paradajky a postrúhaný cesnak. Dochutíme soľou. Po vychladnutí zamiešame do zmäknutého tuku spolu so žĺtkom a podľa potreby dochutíme.
- 3
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, spracujeme a necháme mierne podkysnúť. Potom vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme hotovou plnkou, postrúhame mozzarellu a posypeme čerstvou posekanou bazalkou a pažítkou. Zrolujeme a krájame trojuholníčky, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre 15–20 minút pri 200 °C.
Tiež slané koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu