Koložvárska kapusta s klobásou
Mário Hlinka
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 27. apríla 2020
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 27. apríla 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Jednu menšiu cibuľu nakrájame na malé kocky, speníme na oleji, pridáme dobre premytú ryžu, opražíme ju, osolíme, pridáme mleté čierne korenie a vodu (na jeden pohár ryže dva poháre vody). Varíme pod pokrievkou na miernom stupni pomalým varom.
- 2
Druhú cibuľu nakrájame na kocky, speníme na oleji, pridáme kapustu (ak je v nej veľa vody, tak ju mierne scedíme), okoreníme mletým čiernym korením, prípadne dosolíme. Restujeme asi 15 minút bez pokrievky.
- 3
Klobásu pokrájame na kolieska. Do zapekacej misy uložíme naspodok kapustu, na ňu vrstvu ryže, na ryžu klobásu a znovu kapustu, ryžu, klobásu a navrch kapustu. Polejeme smotanou a pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.
Tiež koložvárska kapusta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale malô
ale estetickô