Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta s klobásou

Mário Hlinka
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 27. apríla 2020
Koložvárska kapusta s klobásou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g
2 ks
2 ks
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jednu menšiu cibuľu nakrájame na malé kocky, speníme na oleji, pridáme dobre premytú ryžu, opražíme ju, osolíme, pridáme mleté čierne korenie a vodu (na jeden pohár ryže dva poháre vody). Varíme pod pokrievkou na miernom stupni pomalým varom.

  2. 2

    Druhú cibuľu nakrájame na kocky, speníme na oleji, pridáme kapustu (ak je v nej veľa vody, tak ju mierne scedíme), okoreníme mletým čiernym korením, prípadne dosolíme. Restujeme asi 15 minút bez pokrievky.

  3. 3

    Klobásu pokrájame na kolieska. Do zapekacej misy uložíme naspodok kapustu, na ňu vrstvu ryže, na ryžu klobásu a znovu kapustu, ryžu, klobásu a navrch kapustu. Polejeme smotanou a pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
moja koložvárska býva síce absolútne nefotogenická, ale domnievam sa omnoho lepšia... vďaka milej svokre za recept :-)
2x kimlo, haji