Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta s klobásou

Mário Hlinka
šéfkuchár Mlyna u Anastázie v Pohraniciach, 27. apríla 2020
Koložvárska kapusta s klobásou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g
2 ks
2 ks
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jednu menšiu cibuľu nakrájame na malé kocky, speníme na oleji, pridáme dobre premytú ryžu, opražíme ju, osolíme, pridáme mleté čierne korenie a vodu (na jeden pohár ryže dva poháre vody). Varíme pod pokrievkou na miernom stupni pomalým varom.

  2. 2

    Druhú cibuľu nakrájame na kocky, speníme na oleji, pridáme kapustu (ak je v nej veľa vody, tak ju mierne scedíme), okoreníme mletým čiernym korením, prípadne dosolíme. Restujeme asi 15 minút bez pokrievky.

  3. 3

    Klobásu pokrájame na kolieska. Do zapekacej misy uložíme naspodok kapustu, na ňu vrstvu ryže, na ryžu klobásu a znovu kapustu, ryžu, klobásu a navrch kapustu. Polejeme smotanou a pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.

Diskusia k receptu

angie333
Tento recept by som nenazvala koložvárskou kapustou, s tým to nemá veľa spoločného, je to len zapečená ryža s kapustou a klobásou.... v reštaurácii by ma toto jedlo pod názvom koložvarska kapusta sklamalo.
evanaaa
Mne tam k dokonalosti chýba ešte aj čerstvé mäso (bravčové)......dávno som nerobila, mala by som, je to sýte jedlo.
evanaaa
Mne tam k dokonalosti chýba ešte aj čerstvé mäso (bravčové)......dávno som nerobila, mala by som, je to sýte jedlo. robím ztrochu ináč....
tiginko
moja koložvárska býva síce absolútne nefotogenická, ale domnievam sa omnoho lepšia... vďaka milej svokre za recept :-)
2x kimlo a haji