![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Najlepšie langoše podľa moderátorky Karin Majtánovej
Úžasné langoše z cesta, ktoré kysne v chladničke. Televízna moderátorka Karin Majtánová ich niekedy robí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Salzburger nockerl (salzburské halušky)
Snehový nákyp, ktorý sa s obľubou podáva ako dezert na oslavách alebo párty v oblasti rakúskeho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tekvicový koláč s korením garam masala
Koláč z maslovej tekvice, ktorého chuť pozdvihuje indické korenie garam masala. Netradičné spojenie, ktoré...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené jablká s bylinkovou plnkou
Pečené jablká si väčšinou predstavujeme ako sladký dezert. Tie naše sú však výborné ako slaný olovrant alebo príloha k pečenému mäsu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Obrátený koláč z krehkého cesta s hruškami
Hrušky a karamel, to je skvelá kombinácia, ktorú sme ešte doplnili chrumkavými orechmi.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Likérové špice
Najskôr upečieme buflery. Žĺtky vyšľaháme s 35 g kryštálového cukru na hustú penu. Bielky vyšľaháme takisto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tekvicové karí
Pri nákupoch v tržniciach sa pulty prehýbajú pod váhou čerstvo odtrhnutých tekvíc. Pripravte si výborné tekvicové...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tradičné zemiakové lokše
Ak ste sa pustili do pečenia svätomartinskej husi, budete k nej potrebovať aj zemiakové lokše...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grobská pečená hus
Zajtra je sviatok sv. Martina, s ktorým sa spája aj tradícia pečenej husi. Urobte...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Obrátené slivkové koláčiky z tvarohovo-maslového cesta
V týchto koláčikoch skvelo chutia klasické menšie slivky, ale aj šťavnaté okrúhle – blumy....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tekvicové rizoto s krevetami
Toto tekvicové rizoto má krásnu farbu a výbornú chuť. A krevety tomu dávajú korunu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Churros s čokoládou
Jemné prúžky vyprážaného cesta sa s obľubou pripravujú v oblasti Katalánska. Domáci ich namáčajú do lahodnej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krémová polievka z maslovej tekvice
Úžasne krémová tekvicová polievka, ktorej lákavé zafarbenie podporuje aj použité karí korenie.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené kuracie prsia plnené bryndzou
Prihoďte do pekáča ku kuraťu aj zeleninu, výsledok vás očarí.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Loukoumades
Loukoumades boli slávnostným jedlom, ktoré sa kedysi podávalo na gréckom ostrove Zakynthos aj na rodinných oslavách namiesto torty....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hallowenske cupcaky s hruškami
Hruškové cupcaky na Halloween, zimomriavky naháňajúca maškrtka nadchne všetkých strachopudov.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marinovaný hovädzí steak na grile
Lahodný steak, ktorý nesklame žiadneho milovníka mäsa.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Múmie z lístkového cesta a tekvicového pyré
Do týchto sladkých múmií z lístkového cesta bude radosť zahryznúť.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pomarančový koláč (Portokalo pita)
Aromatické pomaranče, spolu s pravým gréckym jogurtom a tenkými plátkami filo cesta tvoria základ tohto vynikajúceho koláča....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Punčové rezy
Nesmrteľné punčové rezy. Podľa nášho podrobného fotopostupu sa vám určite podaria.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kohút na víne
Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bryndzová polievka - rýdzo slovenská
Uvarte si krémovú polievku z nášho národného pokladu - bryndze.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pyré z čerstvých gaštanov
Gaštany majú teraz sezónu, oplatí sa ich kúpiť, len tak upiecť v rúre alebo si...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chrumkavé šišky z odpaľovaného cesta
K týmto výborným šiškám z odpaľovaného cesta sa výborne hodí citrónový krém s kyslou smotanou.