redakcia fotka

@redakcia

redakciaBratislava5608 dní na Vareche
Pod touto prezývkou komunikuje tím ľudí okolo Varecha. sk s používateľmi portálu. Ak nám chceš niečo odkázať, použi funkciu "Upozorni admina" alebo nám... Viac »
prazdny

Najlepšie langoše podľa moderátorky Karin Majtánovej

Bezmäsité jedlá

Úžasné langoše z cesta, ktoré kysne v chladničke. Televízna moderátorka Karin Majtánová ich niekedy robí...

prazdny

Salzburger nockerl (salzburské halušky)

Koláče

Snehový nákyp, ktorý sa s obľubou podáva ako dezert na oslavách alebo párty v oblasti rakúskeho...

prazdny

Torta medový krémeš

Torty

Kto má rád medový krémeš, tejto torte neodolá.

prazdny

Tekvicový koláč s korením garam masala

Koláče

Koláč z maslovej tekvice, ktorého chuť pozdvihuje indické korenie garam masala. Netradičné spojenie, ktoré...

prazdny

Pečené jablká s bylinkovou plnkou

Večera

Pečené jablká si väčšinou predstavujeme ako sladký dezert. Tie naše sú však výborné ako slaný olovrant alebo príloha k pečenému mäsu....

prazdny

Obrátený koláč z krehkého cesta s hruškami

Koláče

Hrušky a karamel, to je skvelá kombinácia, ktorú sme ešte doplnili chrumkavými orechmi.

prazdny

Likérové špice

Dezerty

Najskôr upečieme buflery. Žĺtky vyšľaháme s 35 g kryštálového cukru na hustú penu. Bielky vyšľaháme takisto...

prazdny

Vykŕmená husacia pečeň

Večera

Vykŕmenú pečeň dobre očistíme od žiliek.

prazdny

Tekvicové karí

Bezmäsité jedlá

Pri nákupoch v tržniciach sa pulty prehýbajú pod váhou čerstvo odtrhnutých tekvíc. Pripravte si výborné tekvicové...

prazdny

Snehové pipky

Dezerty

Rozjasnite si deň veselým a sladkým snehovým dezertíkom.

prazdny

Tradičné zemiakové lokše

Večera

Ak ste sa pustili do pečenia svätomartinskej husi, budete k nej potrebovať aj zemiakové lokše...

prazdny

Grobská pečená hus

Hlavné jedlá

Zajtra je sviatok sv. Martina, s ktorým sa spája aj tradícia pečenej husi. Urobte...

prazdny

Obrátené slivkové koláčiky z tvarohovo-maslového cesta

Koláče

V týchto koláčikoch skvelo chutia klasické menšie slivky, ale aj šťavnaté okrúhle – blumy....

prazdny

Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou

Hlavné jedlá

Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....

prazdny

Tekvicové rizoto s krevetami

Hlavné jedlá

Toto tekvicové rizoto má krásnu farbu a výbornú chuť. A krevety tomu dávajú korunu.

prazdny

Churros s čokoládou

Koláče

Jemné prúžky vyprážaného cesta sa s obľubou pripravujú v oblasti Katalánska. Domáci ich namáčajú do lahodnej...

prazdny

Krémová polievka z maslovej tekvice

Bezmäsité jedlá

Úžasne krémová tekvicová polievka, ktorej lákavé zafarbenie podporuje aj použité karí korenie.

prazdny

Obrátený jablkový koláč bez múky

Koláče

Vychutnajte si lahodný jablkový koláč s vrstvou karamelu.

prazdny

Pečené kuracie prsia plnené bryndzou

Kuracie mäso

Prihoďte do pekáča ku kuraťu aj zeleninu, výsledok vás očarí.

prazdny

Loukoumades

Koláče

Loukoumades boli slávnostným jedlom, ktoré sa kedysi podávalo na gréckom ostrove Zakynthos aj na rodinných oslavách namiesto torty....

prazdny

Hallowenske cupcaky s hruškami

Dezerty

Hruškové cupcaky na Halloween, zimomriavky naháňajúca maškrtka nadchne všetkých strachopudov.

prazdny

Marinovaný hovädzí steak na grile

Hovädzie mäso

Lahodný steak, ktorý nesklame žiadneho milovníka mäsa.

prazdny

Krvavý halloweensky cheesecake

Dezerty

Cheesecake ako stvorený na hallowensku party.

prazdny

Múmie z lístkového cesta a tekvicového pyré

Koláče

Do týchto sladkých múmií z lístkového cesta bude radosť zahryznúť.

prazdny

Pomarančový koláč (Portokalo pita)

Koláče

Aromatické pomaranče, spolu s pravým gréckym jogurtom a tenkými plátkami filo cesta tvoria základ tohto vynikajúceho koláča....

prazdny

Punčové rezy

Dezerty

Nesmrteľné punčové rezy. Podľa nášho podrobného fotopostupu sa vám určite podaria.

prazdny

Kohút na víne

Hlavné jedlá

Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....

prazdny

Bryndzová polievka - rýdzo slovenská

Bezmäsité jedlá

Uvarte si krémovú polievku z nášho národného pokladu - bryndze.

prazdny

Pyré z čerstvých gaštanov

Dezerty

Gaštany majú teraz sezónu, oplatí sa ich kúpiť, len tak upiecť v rúre alebo si...

prazdny

Chrumkavé šišky z odpaľovaného cesta

Dezerty

K týmto výborným šiškám z odpaľovaného cesta sa výborne hodí citrónový krém s kyslou smotanou.