Slivkové crumble s chrumkavou posýpkou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 30. augusta 2023
mesačník Varecha, 30. augusta 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Toto slivkové crumble výborne chutí s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
4-6
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 kg |
|
2 tyčinky |
|
3 PL |
|
Posýpka: | |
120 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g (vlašské, lieskovce, kešu, para) |
|
Postup
-
1
Slivky umyjeme, rozkrojíme, vykôstkujeme a nasypeme do zapekacej misy alebo pekáča. Pridáme k nim tyčinky škorice, 3 PL hnedého cukru a premiešame. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 15 minút. Potom škoricu vyberieme.
- 2
Na posýpku zmiešame maslo, cukor, vločky, múku a nasekané orechy. Spracujeme prstami na drobivú zmes a navrstvíme na predpečené slivky.
- 3
Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme dozlatista ďalších 10 minút.
Tiež crumble:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu