Karamelový zákusok
Karamelový zákusok

Karamelové kocky s čokoládou podľa Jozefíny Zaukolcovej

Jozefína Zaukolcová
cukrárka, 1. septembra 2023
Karamelové kocky s čokoládou podľa Jozefíny Zaukolcovej
Foto: Michal Pišný

Slávnostný zákusok s karamelovým krémom, šľahačkou a čokoládou od známej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.

30
porcií
40 minút
príprava
7-8 minút
na 230 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
80 g
80 g
10 g
20 ml
20 ml
Karamelový krém:
150 g
150 g (33 %)
200 g
Smotanová náplň:
150 g (33 %)
20 g
Čokoládová poleva:
150 g
50 g




Postup

  1. 1

    Bielky, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista.

  2. 2

    Žĺtky vymiešame s olejom, pridáme vodu.

  3. 3

    Vyšľahané hmoty spolu zľahka spojíme, primiešame preosiatu múku.

  4. 4

    Cesto rozotrieme na plech (veľkosť 30 x 30 cm) pokrytý papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 230 °C upečieme.

  5. 5

    Pripravíme karamelový krém: Kryštálový cukor rozpustíme na svetlý karamel, pridáme smotanu a rozvaríme. Po vychladnutí smotanový karamel našľaháme, pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém.

  6. 6

    Po vychladnutí z korpusu odstránime papier, rozotrieme karamelový krém a necháme stuhnúť.

  7. 7

    Po stuhnutí na krém nanesieme vyšľahanú šľahačku s cukrom a zákusok necháme vychladiť.

  8. 8

    Čokoládu s tukom rozpustíme nad vodným kúpeľom a vlažnú polevu nalejeme na vychladený zákusok. Po stuhnutí pokrájame na kocky a vhodne dozdobíme.

Diskusia k receptu

ivettt82
Tak na plech 27x30 ledva ledva vyšiel a malo krému a šľahačky ešte menej len 150g na celý koláč,na obrázku je vysoká vrstva ,tak ja už neviem
bozka28
Dala som mensi plech aj tak bol nizky.karamel bol dost tuhy.uz ho neupeciem