Karamelové kocky s čokoládou podľa Jozefíny Zaukolcovej
cukrárka, 1. septembra 2023

Foto: Michal Pišný
Slávnostný zákusok s karamelovým krémom, šľahačkou a čokoládou od známej cukrárky a porotkyne šou Pečie celé Slovensko.
porcií
príprava
na 230 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 80 g |
|
| 80 g |
|
| 10 g |
|
| 20 ml |
|
| 20 ml |
|
| Karamelový krém: | |
| 150 g |
|
| 150 g (33 %) |
|
| 200 g |
|
| Smotanová náplň: | |
| 150 g (33 %) |
|
| 20 g |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 150 g |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Bielky, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme dopenista.
- 2
Žĺtky vymiešame s olejom, pridáme vodu.
- 3
Vyšľahané hmoty spolu zľahka spojíme, primiešame preosiatu múku.
- 4
Cesto rozotrieme na plech (veľkosť 30 x 30 cm) pokrytý papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 230 °C upečieme.
- 5
Pripravíme karamelový krém: Kryštálový cukor rozpustíme na svetlý karamel, pridáme smotanu a rozvaríme. Po vychladnutí smotanový karamel našľaháme, pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém.
- 6
Po vychladnutí z korpusu odstránime papier, rozotrieme karamelový krém a necháme stuhnúť.
- 7
Po stuhnutí na krém nanesieme vyšľahanú šľahačku s cukrom a zákusok necháme vychladiť.
- 8
Čokoládu s tukom rozpustíme nad vodným kúpeľom a vlažnú polevu nalejeme na vychladený zákusok. Po stuhnutí pokrájame na kocky a vhodne dozdobíme.
Tiež karamelový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu