Hruškový koláč s kakaom
foodblog Medové motúzy, 25. septembra 2023
Foto: Jana Štrbková
Superrýchly, jednoduchý a megachutný koláč. Dá sa piecť vždy inak, podľa toho, aké ovocie práve máme po ruke.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo nakrájame na kúsky, vložíme do misy šľahača, pridáme med a dopenista vyšľaháme.
- 2
Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K vyšľahanému maslu s medom pomaly, po jednom pridávame žĺtky a pomaly ich zašľahávame. Preosiatu múku dôkladne zmiešame s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Po lyžiciach zamiešavame do maslovo-žĺtkovej hmoty. Zľahka primiešame polovicu vyšľahaného snehu a nakoniec jemne primiešame druhú polovicu snehu.
- 3
Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Do plechu rovnomerne vylejeme dve tretiny cesta. Do poslednej tretiny cesta primiešame preosiate kakao, dôkladne premiešame.
- 4
Kakaovú vrstvu vylejeme na plech a rúčkou varešky premiešame s bielym cestom, vytvoríme tak krásny mramorový efekt.
- 5
Nakoniec pridáme nakrájané hrušky. Bublaninu pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.
Tiež hruškový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Rozmer plechu je tajomstvo ???
Pekný deň prajem.🌞
Koláč sa piekol na plechu s rozmermi 20x30 cm. Prajeme pekný večer.