Hruškový koláč
Hruškový koláč

Hruškový koláč s kakaom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 25. septembra 2023
Hruškový koláč s kakaom
Foto: Jana Štrbková

Superrýchly, jednoduchý a megachutný koláč. Dá sa piecť vždy inak, podľa toho, aké ovocie práve máme po ruke.

12
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
300 g
6 ks
300 g
1 bal.
1 PL nastrúhaná
2-4 ČL
500 g




Postup

  1. 1

    Maslo nakrájame na kúsky, vložíme do misy šľahača, pridáme med a dopenista vyšľaháme.

  2. 2

    Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K vyšľahanému maslu s medom pomaly, po jednom pridávame žĺtky a pomaly ich zašľahávame. Preosiatu múku dôkladne zmiešame s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Po lyžiciach zamiešavame do maslovo-žĺtkovej hmoty. Zľahka primiešame polovicu vyšľahaného snehu a nakoniec jemne primiešame druhú polovicu snehu.

  3. 3

    Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Do plechu rovnomerne vylejeme dve tretiny cesta. Do poslednej tretiny cesta primiešame preosiate kakao, dôkladne premiešame.

  4. 4

    Kakaovú vrstvu vylejeme na plech a rúčkou varešky premiešame s bielym cestom, vytvoríme tak krásny mramorový efekt.

  5. 5

    Nakoniec pridáme nakrájané hrušky. Bublaninu pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.

Diskusia k receptu

helena10
Kolač môže byť chutný.
Rozmer plechu je tajomstvo ???
Pekný deň prajem.🌞




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia