Bažantie prsia
Bažantie prsia

Bažantie prsia s hráškovým pyré

Ján Duda
šéfkuchár, 9. septembra 2023
Bažantie prsia s hráškovým pyré
Foto: Archív J. Dudu

Na tomto predjedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v novom slovenskom filme Dokonalosť sama.

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Bažantie prsia:
600 g (bez kosti a kože)
100 g
100 g
50 g
30 g
Baby zelenina:
Hráškové pyré:
200 g
40 g
2 g
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme studenú vodu, pridáme očistenú mrkvu, petržlen, zeler, pór a pod studenou vodou opláchnuté bažantie prsia. Necháme zovrieť, pridáme celé čierne korenie, soľ, stiahneme teplotu a pomalým varením pripravíme bažantí vývar. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  2. 2

    Baby zelenina: Baby mrkvu očistíme a spolu s celou baby cuketou na pár minút ponoríme do vriaceho bažantieho vývaru. Zeleninu vyberieme na servítku, aby stiekol prebytočný vývar, potom nakrájame a ochutíme malinovým octom.

  3. 3

    Hráškové pyré: Mladý hrášok podlejeme vodou a necháme rozvariť. Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka a prepasírujeme cez sitko. Ešte teplé pyré zjemníme studeným maslom a za stáleho miešania maslo zapracujeme. Ochutíme pomarančovým korením.

  4. 4

    Bagety nakrájame na jemné plátky a opečieme na rozpustenom masle.

  5. 5

    Na bagetu kladieme na plátky nakrájané uvarené bažantie prsia, pomocou zdobiaceho vrecka nastriekame hráškové pyré a dekorujeme výhonkami čínskej ruže a hrášku. Podávame s blanšírovanou baby zeleninou.

Diskusia k receptu

sobon
Take snobske mi to pride, tym nechcem urazit nikoho..