Bažantie prsia s hráškovým pyré
šéfkuchár, 9. septembra 2023
Foto: Archív J. Dudu
Na tomto predjedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v novom slovenskom filme Dokonalosť sama.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Bažantie prsia: | |
600 g (bez kosti a kože) |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
|
|
|
|
|
|
Baby zelenina: | |
|
|
|
|
|
|
Hráškové pyré: | |
200 g |
|
40 g |
|
2 g |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme studenú vodu, pridáme očistenú mrkvu, petržlen, zeler, pór a pod studenou vodou opláchnuté bažantie prsia. Necháme zovrieť, pridáme celé čierne korenie, soľ, stiahneme teplotu a pomalým varením pripravíme bažantí vývar. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 2
Baby zelenina: Baby mrkvu očistíme a spolu s celou baby cuketou na pár minút ponoríme do vriaceho bažantieho vývaru. Zeleninu vyberieme na servítku, aby stiekol prebytočný vývar, potom nakrájame a ochutíme malinovým octom.
- 3
Hráškové pyré: Mladý hrášok podlejeme vodou a necháme rozvariť. Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka a prepasírujeme cez sitko. Ešte teplé pyré zjemníme studeným maslom a za stáleho miešania maslo zapracujeme. Ochutíme pomarančovým korením.
- 4
Bagety nakrájame na jemné plátky a opečieme na rozpustenom masle.
- 5
Na bagetu kladieme na plátky nakrájané uvarené bažantie prsia, pomocou zdobiaceho vrecka nastriekame hráškové pyré a dekorujeme výhonkami čínskej ruže a hrášku. Podávame s blanšírovanou baby zeleninou.
Tiež bažantie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu