Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Tekvicová polievka s mangom

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 22. septembra 2023
Tekvicová polievka s mangom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks
1/2 ČL
400 ml
2 PL
1 ks
podľa chuti
Na dokončenie:
1 ČL
1 ČL nastrúhaná
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Očistenú, jadierok zbavenú na kocky nakrájanú tekvicu opečieme na oleji, pridáme cibuľu a nakrájanú čili papričku, posypeme korením karí a všetko spolu krátko orestujeme. Zalejeme vývarom a 250 ml vody. Privedieme do varu, ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením a prikryté na miernom ohni varíme 20 minút.

  2. 2

    Mango olúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Mango pridáme k polievke a všetko dobre rozmixujeme. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

  3. 3

    Sezamové semienka nasucho opražíme na panvici, potom ich zmiešame s najemno nasekanou čili papričkou a nastrúhanou limetkovou kôrou.

  4. 4

    Arabský chlieb nakrájame na malé trojuholníky a krátko nasucho opečieme na panvici.

  5. 5

    Polievku rozdelíme do tanierov, posypeme zmesou sezamu, čili a limetkovej kôry. Doplníme nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame s opečeným arabským chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia