Tekvicová polievka s mangom
mesačník Varecha, 22. septembra 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
400 ml |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
Na dokončenie: | |
1 ČL |
|
1 ČL nastrúhaná |
|
1/2 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Očistenú, jadierok zbavenú na kocky nakrájanú tekvicu opečieme na oleji, pridáme cibuľu a nakrájanú čili papričku, posypeme korením karí a všetko spolu krátko orestujeme. Zalejeme vývarom a 250 ml vody. Privedieme do varu, ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením a prikryté na miernom ohni varíme 20 minút.
- 2
Mango olúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Mango pridáme k polievke a všetko dobre rozmixujeme. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
- 3
Sezamové semienka nasucho opražíme na panvici, potom ich zmiešame s najemno nasekanou čili papričkou a nastrúhanou limetkovou kôrou.
- 4
Arabský chlieb nakrájame na malé trojuholníky a krátko nasucho opečieme na panvici.
- 5
Polievku rozdelíme do tanierov, posypeme zmesou sezamu, čili a limetkovej kôry. Doplníme nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame s opečeným arabským chlebom.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu