Hruškový dezert
Hruškový dezert

Hrušky s čokoládovou polevou a vanilkovou zmrzlinou

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 1. októbra 2023
Hrušky s čokoládovou polevou a vanilkovou zmrzlinou
Foto: Shutterstock

Hrušky patria medzi obľúbené ovocie. Pripravte si z nich tento chutný dezert s vanilkovou zmrzlinou a krémovou čokoládou.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 ks (veľké alebo 8 malých)
500 ml
100 g
4 PL
150 g
200 ml
300 ml
 (alebo medovka)




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme vodu s cukrom a s citrónovou šťavou a zohrejeme ju. Medzitým ošúpeme hrušky, pričom stopku ponecháme.

  2. 2

    Keď sa cukor rozpustí a všetko sa začne variť, vložíme hrušky do hrnca a prikryté ich varíme 15 minút. Časti, ktoré nie sú úplne ponorené, občas zalievame cukrovou vodou. Keď sú uvarené, necháme ich úplne vychladnúť.

  3. 3

    Kým hrušky chladnú, pripravíme čokoládovú omáčku. Smotanu dáme do malého hrnca a jemne ju zohrejeme – pozor, aby sa nepripálila. Keď je horúca, odložíme ju zo sporáka. Potom do nej pridáme rozlámanú čokoládu a miešame, kým sa úplne nerozpustí a nespojí so smotanou, aby vznikla krémová čokoládová omáčka.

  4. 4

    Hrušky polejeme teplou čokoládovou omáčkou a podávame s vanilkovou zmrzlinou. Ozdobíme posekanými orechmi a čerstvou mätou alebo medovkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia