Zemiaková polievka
Zemiaková polievka

Zemiaková polievka s jogurtom a so šampiňónmi

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 18. septembra 2023
Zemiaková polievka s jogurtom a so šampiňónmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 zväzok
4 PL
800 ml
1 ks
250 g
100 g prerastená
200 g
Krutóny:
300 g
50 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky. Bielu časť jarnej cibuľky nakrájame na kolieska. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľku. Pridáme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom a prikryté na miernom ohni varíme 15–20 minút.

  2. 2

    Do polievky pridáme nastrúhanú kôru z citróna a 4 PL citrónovej šťavy. Dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Keď sú zemiaky uvarené domäkka, polievku rozmixujeme.

  3. 3

    Šampiňóny nakrájame na kúsky. Na panvici opečieme slaninku, keď pustí šťavu, pridáme šampiňóny a sprudka opečieme.

  4. 4

    Na krutóny nakrájame toastový chlieb na kocky. Maslo zohrejeme na veľkej panvici, vsypeme nakrájaný chlieb a na miernom ohni opekáme dozlatista. Ochutíme soľou a muškátovým orieškom.

  5. 5

    Do rozmixovanej polievky zamiešame jogurt, môžeme ešte premixovať. Polievku rozdelíme na taniere, posypeme opraženou slaninkou, šampiňónmi, nasekanou zelenou časťou cibuľky a krutónmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia