Zemiaková polievka s jogurtom a so šampiňónmi
mesačník Varecha, 18. septembra 2023

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky. Bielu časť jarnej cibuľky nakrájame na kolieska. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľku. Pridáme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom a prikryté na miernom ohni varíme 15–20 minút.
- 2
 Do polievky pridáme nastrúhanú kôru z citróna a 4 PL citrónovej šťavy. Dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Keď sú zemiaky uvarené domäkka, polievku rozmixujeme.
- 3
 Šampiňóny nakrájame na kúsky. Na panvici opečieme slaninku, keď pustí šťavu, pridáme šampiňóny a sprudka opečieme.
- 4
 Na krutóny nakrájame toastový chlieb na kocky. Maslo zohrejeme na veľkej panvici, vsypeme nakrájaný chlieb a na miernom ohni opekáme dozlatista. Ochutíme soľou a muškátovým orieškom.
- 5
 Do rozmixovanej polievky zamiešame jogurt, môžeme ešte premixovať. Polievku rozdelíme na taniere, posypeme opraženou slaninkou, šampiňónmi, nasekanou zelenou časťou cibuľky a krutónmi.
Tiež zemiaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu