Zapekané penne s paradajkami a s mozzarellou
príloha Varecha, 15. septembra 2023
Foto: Shutterstock
Keď potrebujete bez veľkej prípravy a námahy urobiť obed alebo večeru, sú jedlá z jednej panvice alebo z plechu to pravé. Sú jednoduché, nezašpiníte Zobraziť celý popisKeď potrebujete bez veľkej prípravy a námahy urobiť obed alebo večeru, sú jedlá z jednej panvice alebo z plechu to pravé. Sú jednoduché, nezašpiníte veľa riadu a všetci si na nich pochutia.
porcie
príprava
na 200/180 °C
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame veľmi najemno. Z čili papričky odstránime semienka a rovnako jemne ju nasekáme. Cherry paradajky umyjeme a rozpolíme. Nastrúhame parmezán a mozzarellu nakrájame na veľké kocky. Lístky bazalky otrháme, umyjeme ich a osušíme.
- 2
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente.
- 3
Medzitým vo veľkej panvici vhodnej na použitie aj do rúry rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu, cesnak a čili papričku. Pridáme scedené paradajky z konzervy a omáčku necháme niekoľko minút jemne povariť. Potom vmiešame smotanu a strúhaný parmezán a omáčku dochutíme.
- 4
Keď sú cestoviny hotové, scedíme ich a pridáme do omáčky v panvici. Odstavíme z ohňa a pridáme na polovice nakrájané cherry paradajky a polovicu kociek mozzarelly. Listy bazalky nakrájame na pásiky a tiež ich pridáme.
- 5
Panvicu všetko vložíme do rúry, posypeme zvyšnou mozzarellou a pečieme približne 20 minút pri teplote 200 °C alebo pri 180 °C s ventilátorom.
Tiež zapekané cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu