Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny

Zapekané penne s paradajkami a s mozzarellou

Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 15. septembra 2023
Zapekané penne s paradajkami a s mozzarellou
Foto: Shutterstock

Keď potrebujete bez veľkej prípravy a námahy urobiť obed alebo večeru, sú jedlá z jednej panvice alebo z plechu to pravé. Sú jednoduché, nezašpiníte Zobraziť celý popisKeď potrebujete bez veľkej prípravy a námahy urobiť obed alebo večeru, sú jedlá z jednej panvice alebo z plechu to pravé. Sú jednoduché, nezašpiníte veľa riadu a všetci si na nich pochutia.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200/180 °C

Suroviny

400 g
400 g
500 g (v konzerve)
1 ks
2 strúčiky
1 ks
50 g
125 g
1 zväzok (čerstvá)
200 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame veľmi najemno. Z čili papričky odstránime semienka a rovnako jemne ju nasekáme. Cherry paradajky umyjeme a rozpolíme. Nastrúhame parmezán a mozzarellu nakrájame na veľké kocky. Lístky bazalky otrháme, umyjeme ich a osušíme.

  2. 2

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente.

  3. 3

    Medzitým vo veľkej panvici vhodnej na použitie aj do rúry rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu, cesnak a čili papričku. Pridáme scedené paradajky z konzervy a omáčku necháme niekoľko minút jemne povariť. Potom vmiešame smotanu a strúhaný parmezán a omáčku dochutíme.

  4. 4

    Keď sú cestoviny hotové, scedíme ich a pridáme do omáčky v panvici. Odstavíme z ohňa a pridáme na polovice nakrájané cherry paradajky a polovicu kociek mozzarelly. Listy bazalky nakrájame na pásiky a tiež ich pridáme.

  5. 5

    Panvicu všetko vložíme do rúry, posypeme zvyšnou mozzarellou a pečieme približne 20 minút pri teplote 200 °C alebo pri 180 °C s ventilátorom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia